Sicílske letisko pozastavilo prevádzku až do stredy popoludnia

NETKY.SK • 17 Júl 2023, 18:30 • 2 min
Sicílske letisko pozastavilo prevádzku až do stredy popoludnia

CATANIA - Sicílske úrady oznámili, že prevádzka letiska v meste Catania bude v dôsledku požiaru v príletovej hale pozastavená až do stredy popoludnia. Lety mali byť pôvodne obnovené už v priebehu pondelka.

slovakia

left justify in out

"Zranenia neutrpeli žiadni ľudia," uviedla v príspevku na Twitteri spoločnosť Sac, ktorá medzinárodné Letisko Vincenza Belliniho známe aj pod označením Catania-Fontanarossa prevádzkuje. Predstavitelia spoločnosti okrem toho poďakovali požiarnikom, štátnym inštitúciám, zdravotníkom a zamestnancom letiska, ktorí na celú situáciu "veľmi promptne zareagovali". Prílety a odlety na letisku v Catanii boli pozastavené v nedeľu neskoro večer. Prvé tiesňové volanie prijali hasiči o 23.29 h. Požiar sa im medzitým podarilo dostať pod kontrolu a uhasiť. Priestory terminálu, ktorý cestujúci v zhone opustili, sú však stále zadymené. Lety boli odklonené na ďalšie sicílske letiská.

Z dôvodu dočasného prerušenia prevádzky letiska sa očakávajú výrazné obmedzenia pre talianskych, ale i zahraničných cestujúcich. Letisko vyzvalo cestujúcich, aby kontaktovali príslušné letecké spoločnosti a informovali sa o svojich letoch.

 

Východné pobrežie Sicílie je u turistov mimoriadne obľúbené. Do Catanie lietajú každý deň aj rôzne letecké spoločnosti z Nemecka. Letisko v Catanii je piatym najrušnejším letiskom v Taliansku, podľa údajov Assaeoroporti, talianskej asociácie letísk, odbavilo v máji viac ako milión cestujúcich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/globeecho.com/KB Netky, Foto: unsplash
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies