Ruský minister vnútra vyzval OSN, aby zabránila legalizácii drog

NETKY.SK • 8 Marec 2021, 12:17 • 2 min
Ruský minister vnútra vyzval OSN, aby zabránila legalizácii drog

MOSKVA - Šéf ministerstva vnútra Ruskej federácie Vladimír Kolokoltsev vyzval OSN, aby zabránila legalizácii drog vo svojom vystúpení v pondelok online na Medzinárodnom kongrese o prevencii kriminality v japonskom meste Kjóto.

slovakia

left justify in out

"Trváme na komplexnom a vyváženom riešení svetového problému drog na základe dôsledného dodržiavania záväzkov zo strany štátov podľa príslušných dohovorov OSN a neprípustnosti legalizácie drog,“ uviedol minister.

 

Zároveň upozornil na zmenu drogových ciest počas pandémie. Podľa Stratégie protidrogovej politiky do roku 2030 sa liberalizácia a legalizácia drog v Rusku v roku 2020 rovnala hrozbe pre národnú bezpečnosť.

 

img

Kolokoltsev tiež oznámil, že je potrebné vypracovať nový dohovor OSN. „Rusko, rovnako ako mnoho ďalších krajín, vidí riešenie v rozvoji univerzálneho dohovoru o boji proti informačnej trestnej činnosti pod záštitou OSN. Dokument by mal zohľadňovať zásady zvrchovanej rovnosti a nezasahovania do vnútorných záležitosti štátu,“ zdôraznil šéf ruského ministerstva vnútra počas plenárneho zasadnutia kongresu v online formáte.

 

Návrh dohovoru o spolupráci v boji proti počítačovej kriminalite navrhlo Rusko v roku 2017 vo viedenskom sídle. Očakáva sa, že takýto dohovor pomôže chrániť priemysel informačných technológií na celom svete pred kybernetickými útokmi a efektívnejšie stíhať páchateľov.

 

img

 

Ustanovenia tohto dokumentu, ak sa uplatnia v rôznych krajinách, umožnia napríklad presun odsúdených zločincov z jednej krajiny do druhej, aj keď medzi štátmi neexistujú príslušné bilaterálne dohody.

 

  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies