Aj v zámorskej NBA sa snažia upovedomiť o zmene klímy

NETKY.SK • 17 Január 2020, 11:51 • 2 min
Aj v zámorskej NBA sa snažia upovedomiť o zmene klímy

CHICAGO - Fínsky basketbalista Lauri Markkanen sa rozhodol zvýšiť povedomie o klimatických hrozbách a v spolupráci s energetickou spoločnosťou Neste spustil kampaň, ktorá o nich bude informovať.

slovakia

left justify in out

Propagácia cez šport

Dvadsaťdvaročný hráč Chicaga Bulls, kde pôsobí aj jediný Čech v NBA Tomáš Satoranský, predstaví pred zápasmi vo vybraných mestách poznačených extrémnym počasím, vždy nový smeč. Pred duelom vo Philadelphii predviedol "blizzard dunk", keďže mesto často trápia snehové víchrice.

 

 

Úžasný nápad

Každý jeden nesie názov podľa prírodných katastrof: Hurricane (hurikán), Flash flood (záplavy), Heat wave (vlny horúčav) a Wildfire (lesné požiare). Vo videu na sociálnych sieťach to opisuje slovami, že "teplota na Zemi stúpa, aj keď to nepociťujeme. Aby ľudia pochopili, ako na nás zmena klímy vplýva, rozhodol som sa vytvoriť sériu smečov, ktoré sú dôkazom, že naša Zem sa otepľuje."

 

 

Aj finančná podpora

Cieľom kampane je okrem zvýšenia informovanosti aj finančná podpora najviac zasiahnutých miest vinou nepriaznivého počasia, či živelných katastrof. Markkanen spolupracuje s firmou Neste od roku 2018 a pravidelne sa angažuje v boji proti klimatickým zmenám.

 

img

 

Neste taktiež prispeje sumou tisíc dolárov za každý jeden bod hráča vo vybraných dueloch priamo do fondu na pomoc pri katastrofách. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies