Rusko obnovilo vývoz pľúcnych ventilátorov do zahraničia

NETKY.SK • 15 Júl 2020, 17:51 • 2 min
Rusko obnovilo vývoz pľúcnych ventilátorov do zahraničia

MOSKVA, 15. júla – RIA Novosti. Ruská federácia obnovila vývoz pľúcnych ventilátorov, uviedol minister priemyslu a obchodu Denis Manturov na stretnutí koordinačnej rady v boji proti šíreniu koronavírusu.

slovakia

left justify in out

V júni bolo hlásené, že ich výroba sa zvýšila takmer o 35-krát – zo 60 kusov na dvetisíc mesačne. Navyše, podľa Manturova, Rusko bude dodávať do zahraničia domáce testovacie systémy na detekciu koronavírusu.

 

Najmä, pilotné šarže už kúpili Rakúsko a Egypt, prebiehajú rokovania s Bulharskom, Srbskom, Pakistanom a SAE.

 

„Začali sme dodávať ochranné obleky Turkménsku a pripravujeme sa k výberovým konaniam v Brazílii. Antiseptiká a dezinfekčné prostriedky sú zakúpené krajinami Perzského zálivu,“ dodal minister.

 

Podľa ministra, vďaka rozhodnutiam vlády prijatým včas Rusko sa úplne vzdalo nákupu protikoronavírusových prostriedkov v zahraničí.

 

„Teraz sa zameriavame na zavádzanie nových produktov. V prvom rade takzvané rýchle testy a nedávno registrované lieky na ťažkú pneumóniu ako sú Levilimab a Olocizumab, a taktiež protikoronavírusový liek Favipiravir. A samozrejme, po dohode s ministerstvom zdravotníctva sa pripravujeme na výrobu vakcín po dokončeniu klinických skúšok,“ vyhlásil Manturov.

 

Manturov tiež uviedol, že ruské nemocnice v dostatočnom množstve sú zásobené osobnými ochrannými prostriedkami, ktorých stačí na obdobie od jedného až do štyroch mesiacov.

 

Šéf ministerstva priemyslu a obchodu predtým poznamenal, že na ruskom trhu sa objavilo dostatok liekov potrebných na boj proti pandémii, a preto sa teraz môže vyvážať.

 

Zdroj: https://ria.ru/20200715/1574387846.html

  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona