V septembri bude nielen horúco, ale nás aj zamrazí

NETKY.SK • 1 September 2020, 07:28 • 2 min
V septembri bude nielen horúco, ale nás aj zamrazí

Ako to už býva, september sa väčšinou chváli celkom príjemným počasím.

slovakia

left justify in out

Nechýba teplo, hoci proti jeho predchodcom júlu a augustu, sa horúčava dá ako-tak vydržať. Navyše sa letom unavený človek môže ochladiť a život naberá o niečo menej lenivejšie tempo. Škola sa otvára, dovolenková sezóna už nie je až taká šialená a aj letná romantika je o čosi reálnejšia.

 

img


Je dôvod tešiť sa
Keď do takéhoto obdobia prenikne aj knižná lahôdka, myslím, že je dôvod tešiť sa. Literatúra nespí, naopak, pripravuje sa na dávku napätia, romantiky a aj smiechu. Čo teda čitateľa čaká a neminie?

 

Sarah Lyu - Najlepšie lži

 

Už ste niekedy počuli o vzťahoch s prívlastkom toxické? Ak nie, v psychologickom trileri, ktorý literárny svet na Slovensku oživí 9. septembra, sa každý presvedčí o smrtiacom účinku toxického priateľstva.


Peklom si musí prejsť hlavná hrdinka Remy, ktorej sa šťastie obrátilo chrbtom. Kedysi bola presvedčená, že jej nechýba nič, veď mala pozorného chlapca Jacka, s ktorým tvorila spokojný pár a aj najlepšiu priateľku Elise, pre ktorú by obetovala aj kožu. Nič ale netrvá večne.

 

img


Jack je zastrelený a Elise je tá, čo mu stlačením spúšte podpísala rozsudok smrti.


Kým sa polícia pokúša vyšetrovať a odhaľovať pravdu skrytú pod temným povrchom, Remy sa rozpamätáva. Úmyselne si privoláva spomienky a hľadá otázku aj odpoveď. Tajomstvo sa musí rozmotať, to je jasné. Neisté je len to, či na konci nebude vyčkávať ešte väčšia bolesť a rana, ktorá sa nebude dať zaceliť.
 

Rabinek Franci Epstein - Francina vojna
Skutočný príbeh zostavený zo strhujúcej výpovede módnej návrhárky, ktorá prežila koncentračný tábor, ozdobí knižné pulty od 8. septembra.


Písal sa rok 1942 a mladučká Francine Rabineková bola deportovaná do Terezína. Jej príchod do nacistami vytvoreného hniezda zla bol začiatok fascinujúcej púte. Z Terezína bola dopravená do Osvienčimu, odtiaľ ju vítal pracovný tábor v Hamburgu. Cestu potom zavŕšila v Bergene-Belsene.

 

img


Obdivuhodná žena sa preslávila ako návrhárka, podarilo sa jej dokonca oklamať neslávne známeho doktora Mengeleho, keď mu tvrdila, že je povolaním elektrikárka. Risk to bol veliký, ale vyplatil sa, pretože vďaka podvodu prekabátila smrť.


Eliška Melušová - Odkaz záhadnej lady
Zbystriť pozornosť by mala milovníčka historickej romance, pretože slovenská autorka sa rozhodla rozvíriť rieku počinom sľubujúcim aj napätie, aj horúcu romantiku a aj kúsok dobrodružstva.


Stephania Klarsenová ani trochu nebaží po vydaji a nijako obzvlášť sa nevyžíva ani v kruhu spoločnosti okupujúcej pompézny Londýn. Nie je však jediná, ktorú trápi chýbajúca túžba.


Rovnako je na tom aj gróf Bogardi, ktorý sa nepasuje do úlohy vojvodu. Vojvodský titul mal predsa zdediť jeho brat.

 

img


Tragédia to, žiaľ, zariadila inak, a keď sa na breh rieky Temže dostalo jeho mŕtve telo, vyplavil sa aj odkaz istej záhadnej lady. Grófa slová vpísané na papier natoľko zaujmú, že sa poddá a dá sa do pátrania po tej, ktorá čosi také zosmolila.


Keď sa tvrdohlavosť stretne s vášňou, môže to dopadnúť iba dvojako. Aký koniec si zvolila autorka, to sa čitateľ dozvie v septembrovej novinke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies