Známa pieseň skupiny Elán "Čaba neblázni" má nový živý videoklip

NETKY.SK • 28 Jún 2023, 10:00 • 2 min
Známa pieseň skupiny Elán "Čaba neblázni" má nový živý videoklip

BRATISLAVA - Skupina Elán sa za šesť týždňov priblížila k vypredaniu pražskej O2 arény a bratislavskej Tipos arény. Napriek tomu, že sú obidva koncerty až na budúci rok na jeseň, do obidvoch hál zostáva už iba 30 percent vstupeniek.

slovakia

left justify in out

Aby kapela fanúšikom skrátila čakanie na koncerty nazvané Elán 70, vydáva živý videoklip ku skladbe Čaba neblázni. Dôvodom jednorazového návratu Elánu na pódiá na budúci rok sú oslavy sedemdesiatky speváka a basgitaristu Joža Ráža, ako aj speváka a klávesáka Vaša Patejdla. Informoval o tom PR manažér Dalin Vajcner.

 

 

"Pieseň Čaba neblázni je jednou z našich najpočúvanejších skladieb na hudobných platformách a ľudia sa na ňu vždy tešia aj na našich koncertoch. Skladba sa prvýkrát objavila na siedmom radovom albume kapely Rabaka, ktorý vyšiel 1. októbra 1989. Platňa bola zároveň soundtrackom k rovnomennému filmu, ktorý natočil režisér Dušan Rapoš," pripomína manažér kapely Michal Čimera.

 

Zábery a zvuk k novému videu vznikli v roku 2018 na poslednom turné Elánu. Skladba Čaba neblázni zaznela úplne na konci vypredaného koncertu v O2 aréne. Vznik skladby, ktorá stále patrí medzi najväčšie hity Elánu, inšpiroval legendárny bratislavský vyhadzovač Csaba Török. "Niekedy v 80. rokoch sme stáli s Rážovcami pri vchode do hotela Kyjev, kam sme chceli ísť osláviť naše stretnutie. Vo dverách bol však vyhadzovač Csaba a nechcel nás tam pustiť. Zrazu prišiel nejaký bohatý Nemec a toho dnu vpustil. Náš kamarát Sesi mu povedal - Čaba, neblázni, však to sú naši. A ja som o tom napísal text," spomína Boris Filan. Jeho text nakoniec zhudobnil Jožo Ráž.

 

Skupina Elán vznikla v roku 1968. Vydala 15 štúdiových albumov, päť anglických albumov a množstvo kompilácií, za ktorých predaje získala 25 platinových platní. Koncert Elánu na Letnej si nenechalo ujsť 100.000 fanúšikov, Slováci zároveň v roku 2007 vypredali aj slávnu Carnegie Hall v New Yorku. Pilierom kapely sú Jožo Ráž (spev, basgitara), Jano Baláž (spev, gitara) a Vašo Patejdl (klávesy, spev), ktorí spoločne skladajú piesne.

 

Čaba neblázni (naživo z O2 arény): 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies