Deti migrantov v USA už nebudú oddeľovať od rodičov

NETKY.SK • 10 Apríl 2019, 09:11 • 2 min
Deti migrantov v USA už nebudú oddeľovať od rodičov

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump sa vyjadril, že k oddeľovaniu detí od ich rodičov - ilegálnych migrantov, už v budúcnosti nebude dochádzať.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu, že Donald Trump pod tlakom kritiky USA i zahraničia podpísal v júni minulého roka dokument, ktorý ukončil rozdeľovanie rodín po ilegálnom prekročení amerických hraníc, trvá na tom, že to bola správna metóda, pretože mnohých potenciálnych migrantov odradila od toho, aby sa týmto spôsobom snažili dostať do Spojených Štátov.

 

img

 

Americký prezident i naďalej pokračuje v presadzovaní politiky tzv. nulovej tolerancie voči nelegálnej migrácii. Tvrdí, že Amerika je už plná a nie je tu miesto pre migrantov ani ľudí utekajúcich pred násilím v Strednej Amerike.

 

Jedným z najväčších predvolebných sľubov Donalda Trumpa bola práve ochrana americko-mexickej hranice. Chce tu postaviť stovky kilometrov dlhé hraničné múry a zátarasy z ostnatého drôtu, ktoré majú zabrániť migrantom prekročiť hranice nelegálne. Na ten mu však zatiaľ neuvoľnili dostatok finančných prostriedkov.

 

img

 

Opoziční demokrati sa po rezignácii ministerky pre vnútornú bezpečnosť Kirstjen Nielsenovej obávajú ďalšieho pritvrdenia prezidentovej politiky. "Ak ani tie najradikálnejšie hlasy vo vláde nie sú pre prezidenta Trumpa dosť radikálne, potom je jasné, že úplne stratil kontakt s Američanmi," povedal vodca demokratickej menšiny v Senáte Chuck Schumer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies