Rakúsko začne testovať na koronavírus odpadovú vodu z čínskych lietadiel

NETKY.SK • 3 Január 2023, 16:25 • 2 min
Rakúsko začne testovať na koronavírus odpadovú vodu z čínskych lietadiel

Viedeň - V Rakúsku budú od budúceho týždňa testovať na nové varianty koronavírusu odpadovú vodu zo všetkých letov prichádzajúcich z Číny.

slovakia

left justify in out

Rakúske ministerstvo zdravotníctva o tom informovalo v utorok.  TASR prevzala správu z tlačovej agentúry DPA. Vzorky budú odoberané priamo z nádrží odpadovej vody v lietadle, aby sa s väčšou presnosťou zisťovali nové varianty koronavírusu, dodalo ministerstvo. Okrem toho bude do projektu monitorovania odpadovej vody zahrnutý aj podnik na čistenie odpadovej vody v meste Hallstatt, ktoré je obľúbenou destináciou čínskych turistov. Takéto analýzy už robia čistiarne odpadových vôd vo Viedni a v Salzburgu, doplnilo ministerstvo. Rakúska vláda ešte neoznámila, či zavedie povinné testy na koronavírus pre ľudí prichádzajúcich z Číny, ako to už robia napríklad Taliansko, Francúzsko a Španielsko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona