Znalci Braillovho písma v Nitre budú v súťažiť na Tour de Braille

NETKY.SK • 8 August 2023, 11:58 • 2 min
Znalci Braillovho písma v Nitre budú v súťažiť na Tour de Braille

NITRA - Znalci a fanúšikovia Braillovho písma sa zídu 11. augusta v Nitre na súťaži Tour de Braille. Ako uviedli organizátori z Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska, podujatie je súborom šiestich súťaží zameraných na čítanie a písanie Braillovho písma.

slovakia

left justify in out

Jednotlivé disciplíny budú prebiehať v interiéroch i exteriéroch na rôznych miestach v centre Nitry. Každý účastník bude mať svojho asistenta, ktorý ho bude sprevádzať na jednotlivé stanovištia. "Súťažiť sa bude v čítaní Braillovho písma i v jeho písaní na mechanickom písacom stroji pre nevidiacich. Ďalšími disciplínami sú korektúra textu, identifikácia liekov, výber z jedálneho lístka a písanie Braillovho písma na Braillovej tabuľke," informovali organizátori.

 

Ako pripomenuli organizátori, všetky disciplíny budú hodnotené v dvoch kategóriách. V prvej sú zaradení súťažiaci, ktorí sa Braillovo písmo naučili na prvom stupni základnej školy (ZŠ), a v druhej tí, ktorí sa Braillovo písmo naučili na druhom stupni ZŠ alebo v dospelosti. Súčasťou podujatia je aj verejné čítanie z kníh písaných v Braillovom písme, ktoré sa bude konať v Krajskej knižnici Karola Kmeťka. Vyhlásenie výsledkov súťaže je naplánované na 17.00 h na Svätoplukovom námestí, kde celé podujatie uzavrie slávnostný koncert.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: Veda na dosah - CVTI SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies