MS v hokeji: Dvojgólový náskok na výhru nestačil a s turnajom sa lúčime

NETKY.SK • 26 Máj 2022, 21:50 • 2 min
MS v hokeji: Dvojgólový náskok na výhru nestačil a s turnajom sa lúčime

TAMPERE – Slovenskí hokejsti nestačili na domácich Fínov a s turnajom sa lúčia, bohužiaľ. Aj napriek fantastickej prvej tretine sme podľahli Fínom 2:4. Kanada v tesnom zápase prekvapivo vyradila Švédsko, Česi si pomerne jednoducho poradili s Nemeckom.

slovakia

left justify in out

Predviedli sme sympatický výkon, no na Fínov to nestačilo

 

Slováci mali ideálny štart do zápasu, keď gólmi Adama Sýkoru a Pavla Regendu viedli v 16. minúte 2:0. Marko Anttila však gólmi v závere prvej a na začiatku druhej tretiny vyrovnal na 2:2. Rozhodujúci gól strelil v 45. minúte Sakari Manninen. Štvrtý gól Fínov pridal v poslednej sekunde počas hry Slovákov bez brankára Saku Mäenalanen. Slováci neukončili už vyše 18 rokov trvajúcu sériu bez víťazstva nad Fínskom na vrcholných podujatiach.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IIHF (@iihfhockey)

 

Česi si bez problémov poradili s Nemeckom

 

Hokejisti Česka postúpili do semifinále MS vo Fínsku. V úvodnom štvrtkovom štvrťfinále v Helsinkách triumfovali nad Nemeckom 4:1 a druhýkrát za uplynulých šesť rokov sa prebojovali medzi najlepšiu štvoricu šampionátu.

 

 

Kanada vyradila Švédsko

 

Hokejisti Kanady postúpili do semifinále MS vo Fínsku. V dramatickom štvrtkovom štvrťfinálovom zápase v Tampere zdolali Švédsko 4:3 po predĺžení, hoci prehrávali 0:3. Rozhodujúci gól strelil v 61. minúte v presilovke Drake Batherson.

 

 

Víťazi skupiny nestačili na USA

 

Hokejisti USA postúpili do semifinále MS vo Fínsku. Vo večernom štvrťfinále v Helsinkách zdolali Švajčiarsko 3:0 a po roku sa opäť predstavia medzi najlepšou štvoricou. V semifinále narazia na domáce Fínsko. Druhú dvojicu tvoria Kanada a Česko.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by USA Hockey (@usahockey)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies