ZMOS vyzval autodopravcov, aby zvážili svoje požiadavky, obáva sa ničenia ciest

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 14:38 • 2 min
ZMOS vyzval autodopravcov, aby zvážili svoje požiadavky, obáva sa ničenia ciest

BRATISLAVA - Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) sleduje posledné aktivity niektorých autodopravcov so znepokojením.

slovakia

left justify in out

Za neprijateľné považuje najmä vyhlásenia dopravcov z Únie autodopravcov Slovenska (UNAS) o tom, aby sa mohli nákladné autá bezplatne vrátiť na cesty II. a III. triedy. 
     

"Jednoznačne odmietame argumenty, ktoré sú na úkor obyvateľov," zdôraznila v dnešnom stanovisku hovorkyňa ZMOS Marta Bujňáková. Dôsledok takéhoto postupu je podľa jej slov vidieť na likvidácii ciest v mestách a obciach.
      

"Vyzývame  autodopravcov, aby opätovne zvážili svoje kroky a požiadavky. ZMOS je pripravený zúčastniť sa na rokovaniach o tejto problematike za účasti ministerstva dopravy a zástupcov autodopravcov," apeloval na dopravcov predseda ZMOS Jozef Dvonč.
      

Autodopravcovia združení v UNAS už pristúpili k ostrému štrajku, ktorého presnú podobu zatiaľ nešpecifikovali. Žiadajú však splnenie všetkých svojich požiadaviek. Okrem iného zaručenie nespoplatnenia ciest II. a III. triedy či prehodnotenie zákazu prejazdu kamiónov po týchto cestách.
      

ZMOS však privítal opatrenia, ktoré štát zaviedol od januára tohto roku a ktorých cieľom bolo dostať nákladnú dopravu na cesty vyšších kategórií. "S úľavou ich privítali najmä mestá a obce, v  ktorých kamióny likvidujú majetok a znižujú kvalitu života občanov," opísal Dvonč. Samotný ZMOS žiadal ministerstvo dopravy, aby jazdy ťažkých áut po cestách v mestách obmedzilo.
      

UNAS ale argumentuje tým, že dopravcovia nie sú zodpovední za nedostatočnú a nekvalitnú infraštruktúru na Slovensku, ktorá sa roky zanedbáva. Zároveň tvrdia, že platia nemalé peniaze a keby sa tieto využili efektívne, štát by mohol prispieť poškodeným obyvateľom, obciam a krajom na rozvoj infraštruktúry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies