Nová aliancia pre Slovenských krajanov: ZMOS a Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí podpásali Memorandum o spolupráci

NETKY.SK • 13 Marec 2024, 07:45 • 2 min
Nová aliancia pre Slovenských krajanov: ZMOS a Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí podpásali Memorandum o spolupráci

BRATISLAVA - 12. marca 2024 - Memorandum o porozumení a spolupráci medzi Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) a Úradom pre Slovákov žijúcich v zahraničí podpísali predseda ZMOS Jozef Božik a predseda Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí Miloš Koterec.

slovakia

left justify in out

„Máme úzku spoluprácu a spoločne cítime potrebu rozvíjať ju pri napĺňaní svojho poslania v prospech podpory krajanov v zahraničí, pri spolupráci medzi slovenskými obcami v zahraničí a na Slovensku. Tiež máme záujem na rozvíjaní a zachovávaní kultúrnych, vzdelávacích a sociálnych väzieb a na zvyšovaní  povedomia o problematike Slovákov žijúcich v zahraničí,“ ozrejmil predseda ZMOS Jozef Božik po podpise Memoranda o porozumení a spolupráci, ktoré sa uskutočnilo v utorok 12. marca 2024 v priestoroch Kancelárie ZMOS v Bratislave.

„Po vlaňajšom mimoriadnom sneme ZMOS, ktorý sa venoval úprave stanov, sa historicky prvýkrát ZMOS otvára v kontexte asociovaného členstva slovenským samosprávam v zahraničí a to predovšetkým v krajinách ako je Srbsko, Chorvátsko, Maďarsko a Rumunsko. Zároveň snahou ZMOS je a bude spolupracovať so samosprávami, na území ktorých žijú a pracujú Slováci a to predovšetkým v priestore Strednej Európy,“ dodal predseda ZMOS Jozef Božik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: ZMOS, Foto: ZMOS
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies