Most v križovatke D1 a R1 pri Trnave sa dočká komplexnej opravy

NETKY.SK • 14 Február 2024, 13:18 • 2 min
Most v križovatke D1 a R1 pri Trnave sa dočká komplexnej opravy

TRNAVA - Národná diaľničná spoločnosť v priebehu marca 2024 odštartuje komplexnú opravu mostu v križovatke diaľnice D1 a rýchlostnej cesty R1 pri Trnave. O presnom dátume bude NDS informovať hneď po oficiálnom potvrdení dátumu. Plánovaná oprava je nevyhnutná pre ďalšie dlhodobé a bezproblémové využívanie mosta. Práce si vyžiadajú aj čiastočné obmedzenia dopravy. Aby NDS minimalizovala dobu obmedzení, opravy budú prebiehať sedem dní v týždni, počas denných aj nočných hodín. NDS motoristov žiada o trpezlivosť, ohľaduplnosť a zvýšenú opatrnosť na danom úseku.

slovakia

left justify in out

Národná diaľničná spoločnosť o pár týždňov spustí jednu z najväčších opráv mostného objektu v tomto roku. Po 42 rokoch NDS zaistí komplexnú opravu mostu na rýchlostnej ceste R1 nad diaľnicou D1 pri Trnave. V rámci komplexnej opravy budú demontované zvodidlá a zábradlia, odstránená vozovka, rímsy, vyrovnávací betón spolu s izoláciou a mostné závery. Na očistenú nosnú konštrukciu sa položí izolácia, mostné závery, odvodňovače, kompletne nová vozovka, nové rímsy, nové zvodidlá a mostné zábradlie. 

 

„Opravy sú rozvrhnuté tak, aby sa obmedzenia dopravy znížili na minimum. Práce preto budú prebiehať postupne, aby sa doprava na moste zachovala v maximálnej možnej miere,“  podotkol Rastislav Droppa, podpredseda predstavenstva a riaditeľ prevádzkového úseku NDS.

 

V prvom kroku sa opraví celá ľavá strana mostného objektu, teda most v smere z Nitry do Trnavy. Komplexné práce budú prebiehať počas celého týždňa, vrátane nočných hodín. Vďaka týmto opatreniam opravu ľavej časti mostnej konštrukcie NDS stihne zrealizovať do niekoľkých mesiacov. O presnom dátume začiatku práce bude NDS vodičov informovať, hneď ako získa povolenia na čiastočnú uzávierku rýchlostnej cesty R1 v úseku mostu.

Počas prvej etapy opráv ľavej strany mostu prebehnú práce na jeho vonkajšej časti. Doprava ostane zachovaná v dvoch jazdných pruhoch pri stredovej rímse. Pre opravu sa však uzavrie pripojenie z diaľnice D1 na R1 v smere Bratislava – TrnavaDoprava z D1 do Trnavy bude presmerovaná po R1 smer Nitra. Na križovatke Vlčkovce začne vyznačená obchádzková trasa, ktorá navedie vozidlá ponad R1 späť na smer do Trnavy. 

 

Pre nákladné vozidlá v smere Bratislava – Trnava obchádzková trasa začne v križovatke Senec, východ a povedie po ceste I/61 na smer Trnava

 

Počas druhej etapy opráv ľavej strany mostu sa práce sústredia na vnútornú časť ľavého mosta. Motoristom tak budú k dispozícii dva už opravené jazdné pruhy na vonkajšej časti. Zachované ostane aj odbočenie z  R1 na D1 v smere Nitra – Bratislava.  Uzavreté však bude pripojenie z diaľnice D1 na R1 v smere Bratislava – Trnava. Doprava bude vedená po pôvodnej obchádzkovej trase cez križovatku Vlčkovce. Pre nákladné vozidlá v smere Bratislava – Trnava obchádzka zostane naďalej riešená cez križovatku Senec, východ. 

 

Národná diaľničná spoločnosť sa motoristom za nevyhnutné obmedzenia ospravedlňuje. Pre štátnu akciovku je prioritou dokončiť práce v najskoršom možnom termíne. Zároveň však žiada motoristov o trpezlivosť, ohľaduplnosť a rešpektovanie obmedzení vrátane rýchlostných limitov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: NDS, Foto: NDS
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies