Tragická dopravná nehoda v Kamienke: Vodič autobusu prešiel do protismeru a zrazil 59-ročnú chodkyňu

NETKY.SK • 29 November 2023, 10:15 • 2 min
Tragická dopravná nehoda v Kamienke: Vodič autobusu prešiel do protismeru a zrazil 59-ročnú chodkyňu

KAMIENKA - Včerajšia (28. 11. 2023) dopravná nehoda v obci Kamienka si vyžiadala jednu obeť, keď autobus stratil kontrolu, narazil do oplotenia a usmrtil 59-ročnú ženu.

slovakia

left justify in out

Včera (28.11.2023)  ráno,  došlo na ceste III. triedy  v  obci Kamienka  k dopravnej nehode, ktorá si vyžiadala jednu obeťVodič  autobusu  počas  jazdy v obci  pravdepodobne  neprispôsobil rýchlosť vozidla stavu a povahe vozovky, v dôsledku čoho prešiel do protismeru. V snahe zabrániť zrážke  so ženou,  ktorá stála na chodníku  strhol riadenie vpravo,  no  narazil do kovového oplotenia potoka  ale  zrážke so ženou  už nedokázal zabrániť. 

Zranená 59 ročná žena bola okamžite prevezená do nemocnice,  kde  neskôr zraneniam podľahla.  Pri nehode vznikla majetková škoda na autobuse vo výške 2.000,- Eur a na kovovom  oplotení  200,- Eur. Vodič autobusu bol na mieste políciou  podrobený dychovej skúške, výsledok bol negatívny. Prípad šetrí poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu vo Vranove nad Topľou, vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenie.

 

Polícia v súvislosti s týmto prípadom upozorňuje: "Je zima a my vodiči musíme predpokladať zhoršené podmienky na cestách, zvýšme opatrnosť a predvídajme kolízne situácie, s ktorými sa stretávame rok čo rok v takomto čase."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: KR PZ Prešov, Foto: SME / PZ SR (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies