Zmiernenie škandálu VW za manipuláciu CO2 posunul cenu akcií nahor

NETKY.SK • 9 December 2015, 18:18 • 2 min
Zmiernenie škandálu VW za manipuláciu CO2 posunul cenu akcií nahor

BERLÍN - Hodnota akcií nemeckej automobilky Volkswagen zaznamenala rast po tom, ako spoločnosť oznámila, že problém so zavádzaním pri emisiách CO2 a údajoch o spotrebe je podstatne menší, než sa pôvodne očakávalo. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Po vypuknutí škandálu týkajúceho sa manipulovania testov pri dieselových autách na oxidy dusíka v septembri, Volkswagen následne v novembri priznal, že k manipuláciám dochádzalo aj v súvislosti s emisiami CO2 a spotrebou. Pôvodne však firma oznámila, že problém s CO2 sa týka približne 800.000 áut dodaných prevažne na európsky trh. Koncern odhadol náklady spojené s týmto škandálom, vrátane odškodného pre klientov, zhruba na 2 miliardy eur.

 

Dnes ale firma uviedla, že len malý počet nových variantov niektorých modelov má mierne upravené katalógové hodnoty emisií CO2. Týka sa to približne 36.000 vozidiel. Spoločnosť tak podľa DPA nebude musieť vyčleňovať na riešenie tohto problému až 2 miliardy eur. Najnovšie informácie sa okamžite odrazili na hodnote akcií VW, ktorá vzrástla zhruba o 6 %. Neskôr sa mierne korigovala, no rast stále dosahuje približne 5 %.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies