REPORTÁŽ: V bratislavskej aréne rozšírili ľadovú plochu, diváci sa môžu tešiť na svetelné efekty

NETKY.SK • 8 Máj 2019, 16:45 • 2 min
REPORTÁŽ: V bratislavskej aréne rozšírili ľadovú plochu, diváci sa môžu tešiť na svetelné efekty

BRATISLAVA - Organizátori hokejových MS 2019 finišujú s prípravami na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave, ktorý bude hostiť zápasy B-skupiny a vyraďovacej fázy. Aby aréna zodpovedala normám Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) v uplynulých dňoch v nej realizovali viacero úprav.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Čo sa týka príprav, sme vo finálnej fáze," uviedol na utorkovej prehliadke štadióna riaditeľ organizačného výboru MS pre Bratislavu Roman Štamberský. "Rozšírili sme ľadovú plochu na rozmer 60x30 m, podľa nových pravidiel IIHF sme nainštalovali nové mantinely. Okolo oboch ľadových plôch sme upravili gumové povrchy, po ktorých prichádzajú hráči. Boli prevedené silnoprúdové rozvody, nainštalovaný power-lock, ktorý táto hala potrebuje. Rozvody takisto zostanú súčasťou arény aj po MS. Už vlani sme vykonali údržbu technológie, ktorá zabezpečuje v hale potrebnú teplotu aj v prípade, že vonku budú 30-stupňové horúčavy."

 

Pripravenosť hlavnej ľadovej plochy preverí testovací zápas

Ten sa uskutoční vo štvrtok 9. mája. "Bude to akási riadená hra, ktorá bude obsahovať všetky prvky, ktoré sa počas stretnutia môžu udiať - od prasknutého skla, cez zranenie hráča až po nasadenie záchranných zložiek. Nastúpia v ňom žiaci Hobby Bratislava," prezradil Štamberský.

 

 

Zážitok zo zápasov umocnia divákom svetelné efekty

"Na štadióne prišlo k výmene osvetlenia, ktoré umožňuje vytvoriť veľmi efektnú šou, či už pred zápasom alebo v prestávkach medzi tretinami. Manipulácia so svetlom je v súčasnosti veľmi dôležitá. Pre návštevníkov je pripravený veľmi pestrý a kvalitný program."

 

V šatniach sa už rozkladajú výpravy tímov B-skupiny

"Štandardne sú šatne veľmi dobre vyriešené už od rekonštrukcie štadióna. Každá sa skladá zo základných častí - veľký priestor pre hráčov, priestor pre realizačný tím, masérov a malý sklad so sušiarňou. Všetko sme upravili, namaľovali, ak bolo treba, tak aj vymenili nábytok. Starostlivosť o hráčov vyplýva z noriem IIHF, zabezpečujeme pre nich pitný režim, ovocie, uteráky, to platí pred každým tréningom a zápasom," povedal Štamberský.

 

Najkomfortnejšiu kabínu Slovana Bratislava dostali Rusi. Komunikácie medzi ruským tímom a organizátormi sa zhostil bývalý slovenský hokejista Miroslav Lažo.

 

REPORTÁŽ: Ruský tím chce po svojom príchode navštíviť Slavín, o garde sa im postará Miro Lažo

 

Zredukovaná kapacita v aréne

Zimný štadión Ondreja Nepelu pojme počas šampionátu 9774 ľudí, do predaja ale išlo na každý zápas iba 8156 vstupeniek. Predaných je približne 80 percent z celkového počtu na oba štadióny, duely SR ako i Česka, Ruska, Švédska sú už vypredané.

Vstupenky sa dajú kúpiť aj počas MS priamo v hale, najviac voľných vstupeniek zostalo na utorkové zápasy. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies