Zmajkovičová: Notárov by malo byť možné odvolať,keď budú mať 67 rokov

NETKY.SK • 14 Október 2013, 12:46 • 2 min
Zmajkovičová: Notárov by malo byť možné odvolať,keď budú mať 67 rokov

BRATISLAVA – Notárov by malo byť možné odvolať pri dosiahnutí zákonom stanoveného veku, ktorý má byť 67 rokov.

slovakia

left justify in out

Navrhne to podpredsedníčka NR SR Renáta Zmajkovičová (Smer-SD) v pozmeňujúcom návrhu k novele zákona o notároch, ktorý sama predložila a v septembri prešiel v parlamente do druhého čítania. Zmajkovičová pôvodne navrhovala, aby minister spravodlivosti mohol na návrh Notárskej komory odvolať notára, ktorý dosiahol vek 65 rokov. „Pozmeňujúci návrh je právne čistejší, sú v ňom jasne stanovené lehoty,“ povedala Zmajkovičová dnes pre agentúru SITA s tým, že jej nový návrh pre notárov zavádza právnu istotu.

Podľa Zmajkovičovej nového návrhu minister spravodlivosti odvolá notára k 31. decembru kalendárneho roku, v ktorom dovŕšil 67 rokov. Zároveň podpredsedníčka NR SR navrhuje prechodné ustanovenie, podľa ktorého by minister spravodlivosti odvolal všetkých notárov, ktorí dovŕšili 67 rokov k 1. júlu 2014. Týmto opatrením by sa malo uvoľniť približne 20 notárskych úradov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies