Žltý Froome je nešťastný, že ho obviňujú z dopingu

NETKY.SK • 15 Júl 2013, 12:01 • 2 min
Žltý Froome je nešťastný, že ho obviňujú z dopingu

AVIGNON - Voľné dni na okrúhlom stom ročníku cyklistických pretekoch Tour de France patria debatám, či suverénny líder celkového poradia Chris Froome dopuje.

slovakia

left justify in out

A tiež obhajobám Brita, ktorý spôsobom, akým zdoláva svojich súperov v náročných stúpaniach, až príliš pripomína neslávne známeho Lancea Armstronga. "Porovnávať ma s Armstrongom... Lance podvádzal, ja nie. Koniec príbehu," povedal jazdec tímu Sky. V nedeľňajšej 15. etape všetkých nechal za sebou v stúpaní na legendárny Mont Ventoux a upevnil si žlté tričko lídra pretekov. Druhý v poradí Bauke Mollema už zaostáva o vyše štyri minúty. Zdrvujúce tempo, ktorým Froome striasol Alberta Contadora a potom aj Naira Quintanu, len prehĺbilo pochybnosti o čistote jeho výkonov. Všetci majú ešte v čerstvej pamäti, čo na Tour v minulosti predvádzal Armstrong, a ako sa Američan začiatkom tohto roka priznal k užívaniu zakázaných látok. Froome stále opakuje, že v jeho prípade sa nič také nestane.

"Myslím si, že je to smutné, že tu teraz vo voľný deň po mojom životnom víťazstve sedíme a hovoríme o dopingu. Úprimne, spolu s tímovými kolegami sme strávili mesiace mimo domova, spávali sme na sopkách vysoko nad morom, aby sme sa pripravili na tieto preteky. Spolu sme trénovali, dreli zadky. A toto je výsledok. Sedím tu a počúvam obvinenia, že dopujem a klamem. Nie je to príjemné," povedal rodák z Kene v hoteli v Avignone. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies