Zlá správa pre domácnosti! Ceny energií lámu nové rekordy

NETKY.SK • 27 September 2021, 14:41 • 2 min
Zlá správa pre domácnosti! Ceny energií lámu nové rekordy

BRATISLAVA – Zdražovanie energií pocítia najmä domácnosti, ktoré si za svetlo či teplo mesačne priplatia.

slovakia

left justify in out

Cena elektrickej energie na trhoch láme nové rekordy. Ako vyplýva z údajov zverejnených pražskou burzou PXE, aktuálne sa cena elektriny s dodávkou na Slovensku na budúci rok pohybuje na úrovni takmer 113 eur za megawatthodinu. Celý minulý týždeň nepodliezla cena elektriny na pražskej burze pod úroveň 108 eur.


Začiatkom tohto roka sa pritom elektrina obchodovala za 55 eur za megawatthodinu. Viacerí analytici sa zhodli, že za výrazným nárastom trhových cien elektriny sú stále drahšie emisné povolenky a taktiež rast cien plynu na trhoch.

 

img

Zdražovanie elektriny bude mať vplyv aj na budúcoročné koncové ceny elektriny pre domácnosti. Úrad pre reguláciu sieťových odvetví hovorí o možnom náraste cien až o 15 percent. Minister hospodárstva Richard Sulík predpokladá, že si slovenské domácnosti v budúcom roku za elektrinu priplatia o 4 až 5 eur za mesiac.
 

Mohlo by vás zaujímať: Minister Sulík o tom, koľko si priplatíme za elektrinu. Rast cien pripisuje aj vládam Smeru



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona