Životné minimum sa nezmenilo, rovnaké zostali aj exekučné zrážky

NETKY.SK • 4 August 2015, 12:14 • 2 min
Životné minimum sa nezmenilo, rovnaké zostali aj exekučné zrážky

BRATISLAVA - Vzhľadom na to, že výška životného minima sa nezmenila, Sociálna poisťovňa nevykonala od 1. júla 2015 prepočet výšky exekučných zrážok z mesačne vyplácaných úrazových dávok – úrazových rent. Výška exekučnej zrážky vykonávanej z úrazovej renty sa preto nemení.

slovakia

left justify in out

Životné minimum sa nezmenilo už druhý rok a aj po 30. júni 2015 zostalo vo výške 198,09 eura. Životné minimum má vplyv na výpočet exekučných zrážok vykonávaných z úrazových dávok na základe výkonu rozhodnutia. Ak je poberateľ úrazovej dávky, u ktorého sa vykonáva exekučná zrážka, zároveň poberateľom dôchodku (napr. starobného, vdovského, invalidného), pri výpočte zrážky sa zohľadňuje základná suma, ktorá je 100 % sumy životného minima.

 

V prípade, ak poberateľ úrazovej dávky, u ktorého sa vykonáva exekučná zrážka, nie je poberateľom dôchodku, základná suma aj po 30. júni 2015 zostáva vo výške 118,85 eura a na každú ďalšiu vyživovanú osobu základná suma zostáva 49,52 eura.

 

V prípade výkonu exekučných zrážok na základe výkonu rozhodnutia nariadeného na úhradu výživného pre maloleté dieťa základná suma pre povinného – poberateľa úrazovej dávky, aj keď je poberateľom dôchodku, zostáva aj po 30. júni 2015 vo výške 83,19 eura a na každú ďalšiu vyživovanú osobu základná suma zostáva 34,66 eura.

TASR informovala Sociálna poisťovňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies