Žitňanská rešpektuje prezidentovo rozhodnutie

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 17:50 • 2 min
Žitňanská rešpektuje prezidentovo rozhodnutie

BRATISLAVA - Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd) rešpektuje rozhodnutie prezidenta Andreja Kisku nevymenovať chýbajúcich sudcov Ústavného súdu SR.

slovakia

left justify in out

"Naďalej platí, že ministerstvo sa sústredí na prípravu ústavného zákona, ktorý sa bude týkať kreácie Ústavného súdu SR," uviedol hovorca rezortu Peter Bubla.

 

Žitňanská sa dnes stretla s prezidentom krátko predtým, ako oznámil svoje rozhodnutie k ústavným sudcom. Okrem iného ho informovala aj o spomínanej novele Ústavy SR. "Pracujeme na nejakých pracovných verziách," priblížila Žitňanská. Podľa jej slov bude ešte potrebná diskusia na odbornej úrovni aj v koalícii. Obsadenie chýbajúcich pozícií považuje za prioritu, rovnako ako to, aby šlo o kvalitných ľudí.

 

Šéfka rezortu dnes hlavu štátu informovala o predložení balíka zákonov. Cieľom je zrýchliť súdne konania, meniť sa má fungovanie exekúcií či osobného bankrotu. Ministerstvo predstavilo aj tzv. antischránkový zákon, zmenou legislatívy chce tiež umožniť účinnejší boj s extrémizmom.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies