Zisk automobilky Fiat v druhom kvartáli posilnil

NETKY.SK • 27 Júl 2016, 17:59 • 2 min
Zisk automobilky Fiat v druhom kvartáli posilnil

MILÁNO - Talianska automobilka Fiat Chrysler Automobiles (FCA) vylepšila prognózu svojho zisku po tom, ako v druhom štvrťroku dosiahla jeho rast, keďže predaj vozidiel SUV a nákladných áut vykompenzoval vplyv klesajúceho dopytu po osobných autách v severnej Amerike.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť FCA, ktorá je siedmym najväčším výrobcom áut na svete, v stredu informovala, že v druhom kvartáli dosiahla čistý zisk 321 mil. eur. V rovnakom období minulého roka to bolo 257 mil. eur.


Automobilka teraz očakáva, že jej celoročné tržby budú v sume vyše 112 mld. eur, doteraz prognózovala, že budú v objeme vyše 110 mld. eur. Zároveň odhaduje, že dosiahne zisk pred úrokmi a zdanením na úrovni vyše 5,5 mld. eur. Doteraz predpovedala, že tento zisk bude vyše 5 mld. eur. Generálny riaditeľ Fiatu Sergio Marchionne pritom naznačil, že tieto predpovede sú konzervatívne.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies