Žilina si upevnila pozíciu lídra súťaže triumfom nad Trnavou

NETKY.SK • 9 Apríl 2017, 18:42 • 2 min
Žilina si upevnila pozíciu lídra súťaže triumfom nad Trnavou

TRNAVA - Spartak Trnava - MŠK Žilina 1:2 v 26. kole Fortuna ligy

slovakia

left justify in out

Fortuna liga - 26. kolo:

 

Spartak Trnava - MŠK Žilina 1:2 (0:1)

 

Góly: 85. Schranz – 25. Škvarka, 72. /11m/ Vavro. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Sloboda, Čionka - Mabouka, Šejdajev, Káčer, 1184 divákov.

 

zostavy a striedania:

 

Spartak Trnava: Jakubech – Čöglej (87. Kadlec), Hladík, Godál, Čonka - Schranz, Greššák, Sloboda, Halilovič (79. Jirka) - Tambe - Yilmaz (46. Kerlon Souza)

 

MŠK Žilina: Volešák – Mabouka, Vavro, Kaša, Holúbek - Diaz - Špalek, Káčer, Škvarka (90. Králik), Hlohovský (81. Jánošík) - Šejdajev (69. Mráz)

 

Po vyrovnaných úvodných minútach to boli hostia, ktorí postupne preberali iniciatívu na svoje kopačky. V 9. minúte rozohral štandardnú situáciu Holúbek, ktorého plávajúci projektil z 18 m narobil Jakubechovi značné problémy. Po štvrťhodine hry rozohral štandardku Čonka, na vzdialenejšej žrdi sa dostal k hlavičke Schranz, ale z 5m nenamieril medzi žrde.

 

V 25. minúte predviedli "Šošoni" peknú kombináciu, na konci ktorej bol Škvarka a ten prízemnou strelou do protipohybu Jakubecha otvoril gólový účet stretnutia. V 31. minúte sa vyznamenal Jakubech, keď prudkú strelu Špaleka z uhla stihol vyraziť. V závere 1. polčasu si na Špalekov center nabehol Šejdajev, hlavou však mieril tesne mimo.

 

Po zmene strán to boli spartakovci, ktorí sa viac tlačili pred Volešáka. V 47. a 51. minúte sa dostal do dobrých streleckých pozícií Tambe, v prvom prípade však mieril tesne mimo a s jeho druhou strelou si Volešák na dvakrát poradil. V 54. minúte mal vyrovnanie na kopačke Schranz, ale koncovku trestuhodne nezvládol.

 

V 66. minúte poslal prudký center do pokutového územia Čöglej, aby gólovú hlavičku Tambeho pozorný Volešák vytlačil na roh. V 71. minúte prišla prvá vážna situácia hostí v 2. polčase. Gólová strela Škvarku zasiahla ruku Čonku, za čo nasledoval pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Vavro a prudkou strelou k pravej žrdi nedal Jakubechovi šancu.

 

Spartak vrátil do zápasu v 85. minúte Schranz, ktorý nádherne trafil z hranice šestnástky ľavý horný roh Volešákovej brány. V 89. minúte mal čistý gól na kopačke Špalek, ale ani z metra nevedel loptu zasunúť do brány. V záverečných minútach pokus "bílých andelov" vyrovnanie nepriniesol, a tak aj do tretice v sezóne sa z troch bodov radovali Žilinčania.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies