Žiga: Rekordný počet investorov ukazuje na dobré podnikateľské prostredie

NETKY.SK • 22 Október 2017, 09:32 • 2 min
Žiga: Rekordný počet investorov ukazuje na dobré podnikateľské prostredie

NITRA - Na Slovensko prichádza rekordný počet investorov, vďaka čomu klesá nezamestnanosť a vytvára sa tlak na zvyšovanie reálnych miezd. Uviedol to minister hospodárstva SR Peter Žiga na konferencii strany Smer-SD, ktorá sa konala v sobotu v Nitre.

slovakia

left justify in out

Podľa Žigu záujem investorov dokazuje, že na Slovensku je dobré podnikateľské prostredie.

 

"Svedčí o tom aj to, že v 50 percentách prichádzajú nové investície. Ďalších 50 percent však predstavujú firmy, ktoré chcú svoje podnikanie na Slovensku rozširovať. To, že u nás máme vhodné podnikateľské prostredie, dokazuje aj príchod takých investorov, akým je Amazon, ktorý prišiel bez akejkoľvek podpory štátu," pripomenul Žiga.

 

Podľa jeho slov pripravila vláda viaceré opatrenia, ktorých cieľom je zjednodušiť život firmám a zamestnávateľom. Je medzi nimi napríklad aj predĺženie lehoty na prihlásenie zamestnancov, zjednodušenie byrokracie či super odpočet výdavkov na výskum a vývoj. "Plánujeme tiež monitorovať efektivitu zákonov a tie, ktoré sa ukážu ako zbytočné, sa budú rušiť," povedal minister.

 

Vláda sa chce venovať aj preberaniu rôznych regulácií Európskej únie (EÚ). "Často sa stáva, že sa u nás zavádzajú oveľa prísnejšie pravidlá, ako EÚ stanovuje. Budeme sa týmto problémom zaoberať a usilovať sa o to, aby naše pravidlá neboli ešte komplikovanejšie, ako je to z hľadiska európskej legislatívy potrebné," dodal Žiga.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies