Žiar nad Hrono má novú modernú tržnicu priamo v centre

NETKY.SK • 20 Apríl 2018, 16:20 • 2 min
Žiar nad Hrono má novú modernú tržnicu priamo v centre

ŽIAR NAD HRONOM - Centrum Žiaru nad Hronom sa môže pochváliť novou modernou tržnicou. Nakupovanie ovocia a zeleniny, domácich produktov či rastlín tak bude pre obyvateľov nielen dostupnejšie, ale aj komfortnejšie. Samospráva totiž pri jej budovaní nezabudla ani na parkovacie miesta.

slovakia

left justify in out

Nová tržnica vznikla na nevyužívanom priestranstve za domom kultúry. Je postavená v rovnakom dizajne ako letný pavilón v centre mesta. Jej vybudovanie vyšlo mesto na približne 50 000 eur. Podľa primátora Petra Antala je kapacitne postačujúca, počas sobôt bude doplnená o ďalšie predajné stoly.

 

Nechýbajú ani parkovacie miesta. Práve tie totiž pri starej tržnici absentovali. "Tu sme vybudovali jednak nové parkovacie miesta popri dome kultúry, ale je tu blízko aj veľké parkovisko pred druhou základnou školou, ktoré je v sobotu plne k dispozícii," podotkol Antal.

 

 

img

Foto: TASR

 

 

Polohu novej tržnice v strede mesta oceňuje i jej správkyňa Mária Skladanová. Na mieste, kde sa v súčasnosti nachádza, sa podľa jej slov predávalo ovocie a zelenina aj pred rokmi.

 

"Tu som vyrastala ako dieťa a tu sa pôvodne predávalo, keď ešte nebola vybudovaná tržnica. Starí Žiarčania si to určite budú ešte pamätať," uviedla s tým, že strategicky je miesto zvolené veľmi dobre, len si musia obyvatelia na túto možnosť zvyknúť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies