Zhasla posledná iskierka nádeje?!: Olejová škvrna nesúvisí s havarovaným lietadlom

NETKY.SK • 17 Apríl 2014, 19:05 • 2 min
Zhasla posledná iskierka nádeje?!: Olejová škvrna nesúvisí s havarovaným lietadlom

PERTH - Pátranie po troskách zmiznutého lietadla spoločnosti Malaysia Airlines v Indickom oceáne sa vo štvrtok opäť skomplikovalo.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Austrálski experti predtým v oblasti našli menšiu olejovú škvrnu, ktorá mohla súvisieť so zrúteným strojom. Predbežné chemické analýzy však ukázali, že išlo o falošnú stopu. Zistili totiž, že škvrna neobsahovala motorový olej ani hydraulickú kvapalinu z lietadla.

 

Po troskách na dne oceánu stále pátra aj americká miniponorka Bluefin-21, ktorá vo štvrtok počas 16-hodinovej misie zmonitorovala približne 90 štvorcových kilometrov dna, kde hľadajú záznamníky lietadla. Tie sú už zrejme jediným kľúčom k odhaleniu okolností zmiznutia. Operácia prebiehala 4,5 kilometra pod hladinou oceánu vo vzdialenosti približne 2000 kilometrov západne od austrálskeho pobrežia. 

 

Medzinárodným záchranárskym tímom sa napriek rozsiahlej pátracej akcii doteraz nepodarilo nájsť ani jedinú trosku pochádzajúcu z havarovaného Boeingu 777, ktorý aj s 239 osobami zmizol 8. marca za dodnes neobjasnených okolností počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Napriek znefunkčneným komunikačným zariadeniam vyšetrovatelia oznámili, že stroj sa nad Juhočínskym morom otočil a zamieril nad Indický oceán, kde sa teraz pokúšajú nájsť jeho zvyšky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies