Miroslav Pupák patril v tohtoročnej edícii k najlepším obrancom Tipsport ligy

NETKY.SK • 19 Apríl 2019, 14:8 • 2 min
Miroslav Pupák patril v tohtoročnej edícii k najlepším obrancom Tipsport ligy

NITRA - Popri víťazovi kanadského bodovania hokejovej Tipsport ligy Ericovi Failléovi a najlepšom strelcovi Samuelovi Bučekovi sa na čele ďalšej prestížnej štatistiky ocitol aj pomerne prekvapujúco nitriansky obranca Miroslav Pupák. Pomerne jednoznačne opanoval hodnotenie plusových a mínusových bodov, v ktorom ich dosiahol plus 42.

slovakia

left justify in out

"Samozrejme, že ma to teší, ale nikdy som nebol hráč, ktorý by si zakladal na individuálnych štatistikách," vyjadrila sa opora zadných radov HK Nitra.

 

img

 

Pupák vyhral štatistiku s náskokom 11 bodov pred druhým Branislavom Rapáčom. Jeho bilancia plus 42 je najlepší výsledok od sezóny 2010/2011, v ktorej košický obranca Marcel Šterbák dosiahol ešte o štyri viac. Pupák sa v čele hodnotenia +/- ocitol už v úvode sezóny.

 

"Nevedel som o tom až do momentu, keď sa z Liptovského Mikuláša vrátil Karol Korím. On sa pochválil, že sa mu darí v štatistike +/- bodov a podpichol ma, že ešte chvíľu a predbehne ma. Vtedy som zistil, že som vysoko, dokonca prvý. Ja som si nikdy na osobných štatistikách nezakladal, hoci byť prvý v takomto bodovaní je určite príjemné." 

 

"Ale nikdy to pre mňa nebolo dôležité. Neskôr sa za mnou postupne umiestnili viacerí spoluhráči, od ktorých prišlo aj k typickému podpichovaniu. Trebárs Braňo Rapáč mi pred nejakými zápasmi vravel, že dúfa, že sa mi bude 'dariť' a že ma neskôr predbehne. Ale bolo to všetko v rámci normy a v rámci tradičných kabínových 'srandičiek'," prezradil s úsmevom.

 

img

 

Štatistika plusových a mínusových bodov zohľadňuje účasť hráča na ľade pri strelených a inkasovaných gólov svojho mužstva. Pupák bol najlepší aj v hodnotení samotnej účasti na ľade pri skórovaní svojho tímu (66 bodov).

 

"Veľkú časť sezóny som hral vo formácii s Bučekom, Bortňákom a Rapáčom, ktorí hrali naozaj výborne. Darilo sa nám, oni boli navyše výborní nielen vpredu, ale výborne pomáhali aj defenzíve. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo som získal toľko plusových bodov. Neskôr som sa dostal aj do iných formácií a aj tam sa mi celkom darilo," vyjadril sa na záver.

 

img

 

Na jeho prvenstve v hodnotení +/- bodov je zaujímavý aj fakt, že ho dosiahol ako obranca. Po väčšiu časť kariéry totiž nastupoval ako útočník, počas nedávnych rokov sa však pretransformoval do defenzívy. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona