Ženy sa začnú premieňať na svojej matky v 33 rokoch

NETKY.SK • 4 Apríl 2019, 18:58 • 2 min
Ženy sa začnú premieňať na svojej matky v 33 rokoch

Vzťahy medzi dcérami a matkami bývajú mnohokrát komplikované. Dcéry do dospelého života často vstupujú s predsavzatím, že urobia všetko, aby boli iné než ich matky, či už v životných rozhodnutiach, správaní či rodičovských postojoch.

slovakia

left justify in out

Podľa najnovšej štúdie sa im to pravdepodobne rovnako ale úplne nepodarí. V určitom veku príde zlom, kedy sa ženy začnú meniť na svojej matky a často tak začnú robiť veci, ktoré samy predtým odsudzovali.

 

Podľa štúdie, ktorú vykonal londýnsky chirurg Julian De Silva, sa ženy začnú meniť k podobe svojich matiek, keď dosiahnu vek 33 rokov. Vtedy začnú preberať ich zvyky, vkus i postoje, než by do tej doby tušili, že k čomukoľvek z toho môžu inklinovať. To platí zvlášť v prípade, že žena nedávno porodila svoje prvé dieťa.

 

img

 

Toto správanie zahŕňa prijímanie rovnakých porekadiel, prevádzkovanie rovnakých koníčkov, a dokonca aj sledovanie rovnakých televíznych relácií ako ich matky. Tiež muži sa zhruba v tom istom veku začínajú premieňať vo svojich otcov, uviedol De Silva. Začne sa im páčiť rovnaká hudba a prijímajú zhodné politické postoje.

 

Okrem toho, že sa začíname správať ako naši rodičia, mnohí z nás sa im tiež s postupujúcim vekom začínajú viac podobať. "Hlavným spúšťačom je, keď sa staneme rodičmi, a dôležité sú tiež faktory životného štýlu," tvrdí De Silva.

 

"Je to nevyhnutná súčasť starnutia, ale zároveň ide o proces, ktorý sa mnoho ľudí snaží čo najviac odsúvať. Preto sa tiež tento vek zhoduje s dobou, kedy ľudia priemerne absolvujú prvý zákrok plastickej chirurgie," dodal.

 

Je to však len jedna štúdia, a to ako sa správame alebo vyzeráme je koniec koncov naše rozhodnutie a náš vlastný mozog. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies