Žena predstierala tehotenstvo, aby sa vyhla poplatkom za ťažkú batožinu

NETKY.SK • 29 Október 2019, 18:04 • 2 min
Žena predstierala tehotenstvo, aby sa vyhla poplatkom za ťažkú batožinu

Vskutku vynaliezavý spôsob, ako sa vyhnúť plateniu poplatku za nadmernú batožinu, vyskúšala Austrálčanka Rebecca Andrewsová.

slovakia

left justify in out

style="font-size: 0.938em;">Aby neprekročila váhový limit kufra, napchala si niektoré veci pod oblečenie a predstierala, že je tehotná. Na jej smolu ale bola odhalená a zaplatiť nakoniec predsa len musela, napísal server Independent.

 

Andrewsová, ktorá sa živí písaním o cestovaní, chcela vyskúšať, či sa jej podarí obísť systém. Nízkonákladové aerolínie Jetstar, s ktorými letela z Melbourne do Sydney, totiž cestujúcim povoľujú vziať si so sebou na palubu lietadla príručnú batožinu o váhe maximálne 7 kilogramov. Pri vyššej musia uhradiť poplatok 60 austrálskych dolárov. Tento limit žena nespĺňala.

 

Na chrbát si preto napchala laptop, spredu nabíjačku a oblečenie. To všetko prekryla ďalšími vrstvami oblečenia, takže vo výsledku vyzerala ako tehotná. Skutočne týmto trikom znížila váhu batožiny, ale ani to ju nakoniec nezachránilo. K bráne dorazila ako posledná, takže sa k nej upínala všetka pozornosť zamestnancov.

 

 

Skúsila by to znova


Pri nástupe do lietadla upustila letenku a musela sa pre ňu zohnúť. "Tvar môjho laptopu na chrbte bol zrazu veľmi očividný," uviedla Andrewsová.

 

Zamestnanec si to všimol a spýtal sa jej, či má pod bundou ukrytý batoh. Žena spanikárila, ku všetkému sa priznala a aerolinky Jetstar jej okamžite naúčtovali poplatok.

 

Jeden neúspech ju ale vraj rozhodne neodradí. "Popravde, keby moja príručná batožina zase niekedy nespĺňala limit, skúsila by som to znova. Len by som si ustrážila, aby som nebola posledným človekom, ktorý nastupuje do lietadla," povedala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies