Zeman sa stal terčom vtipkovania: ľudia našli spôsob ako ho pripraviť o peniaze

NETKY.SK • 5 September 2017, 15:09 • 2 min
Zeman sa stal terčom vtipkovania: ľudia našli spôsob ako ho pripraviť o peniaze

PRAHA – Každý český prezidentský kandidát musí mať podľa zákona zriadený verejný bankový účet, ktorý je určený na volebnú kampaň.

slovakia

left justify in out

Založenie transparentného účtu podmienili Česi zákonom. Tento účet nie je zriadený za účelom zbierania peňazí, ale skôr k tomu, aby ľuďom poskytol priestor, kde mu môžu napísať odkaz či pripomienku.

 

O tom, že si prezident založil účet vie verejnosť od soboty, pričom Zemanov tím dodržal záväzný termín. Do dnešného dňa sa prezidentovi podarilo našetriť 165-tisíc českých korún. Viac ako výpis z účtu stránka pripomína klasickú internetovú diskusiu, v ktorej sa miešajú názory priaznivcov či odporcov českej hlavy štátu.

 

Príležitosť poslať Zemanovi finančnú čiastku v halieroch a do správy pre príjemcu niečo napísať už využilo mnoho ľudí. Ľudia ho kritizujú za náklonnosť k Rusku a Číne, prípadne mu prispievajú na jednosmerný lístok na Vysočinu, cigarety či alkohol. „Na granulky pre vlčiaka“, odznel jeden s príspevkom pričom narážal na kontroverzného hovorcu Pražského hradu. Komentáre sa však nezaobišli ani bez vulgarizmov.

 

Ako prezident využije peniaze od svojich priaznivcov či odporcov zatiaľ nie je známe. Niektorým špekulantom sa podarilo prísť na spôsob ako z účtu odčerpávať peniaze. Tí zistili, že Fio banka, kde má prezident  zriadený účet si účtuje 20Kč za príjem peňazí zo zahraničia. Do dnešného dňa mu z účtu ubudlo 40Kč. „Za prichádzajúce a odchádzajúce platby v eurách si účtujeme poplatok vo výške 20 českých korún, pričom platba je vždy prevedená do meny účtu. Ak je účet vedený v korunách, platba sa vo výpise objaví v korunách“, potvrdil Zdeněk Kovář z oddelenia komunikácie Fio banky.

 

S podobným konaním sa kandidáti stretli už pri minulej voľbe prezidenta. Najväčšími súpermi vo voľbách budú pre Zemana dvaja kandidáti a to Jiří Drahoš a Michal Horáček. Na Drahošovom účte je na kampaň pripravených 10-miliónov Kč a na Horáčkovom účte 12-miliónov Kč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies