Zeman pozval Gašparoviča na poľovačku

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 18:59 • 2 min
Zeman pozval Gašparoviča na poľovačku

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman pozval svojho slovenského kolegu Ivana Gašparoviča na poľovačku do revíru v blízkosti letného sídla českých prezidentov v Lánoch.

slovakia

left justify in out

K účasti na poľovačke ho motivoval aj darmi, ktoré prezidentovi SR daroval na úvod jeho dvojdňovej návštevy v Českej republike.
     

"Aby sa mu lepšie lovilo, daroval som mu loveckú obuv a ďalekohľad," prezradil Zeman. Menší ďalekohľad podaroval Zeman aj Gašparovičovej manželke Silvii. "Aby mohla svojho manžela pozorovať pri poľovačke," vysvetlil účel daru.
     

Gašparovič sa poďakoval za dary, no ako sám uviedol, v Lánoch, kde je najväčšia zvernica v strednej Európe "už nebude poľovať, ale iba fotografovať".
     

Dosluhujúci slovenský prezident sa taktiež priznal, že ani po uplynutí prezidentského mandátu nechce odísť z verejného života. Vylúčil však pôsobenie v politickej strane. "Svoju predstavu mám a už mám aj ponuky pôsobiť ako poradca, konzultant," uviedol.
     

Ivan Gašparovič dnes začal v Prahe svoju poslednú oficiálnu bilaterálnu návštevu vo funkcii. V rámci návštevy Českej republiky sa dnes stretol s Milošom Zemanom, navštívil Katedrálu sv. Víta, Vojtecha a Václava a tiež Vyšehrad. V stredu (28.5.) má na programe návštevu Inštitútu Václava Klausa, stretnutie s českým premiérom Bohuslavom Sobotkom a návštevu Univerzity Karlovej v Prahe. Gašparovič si na akademickej pôde prevezme medailu rektora UK.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies