Zelenskyj: „Vďaka zbraniam Západu sme schopní čoskoro poraziť Rusov."

NETKY.SK • 19 Júl 2022, 08:45 • 2 min
Zelenskyj: „Vďaka zbraniam Západu sme schopní čoskoro poraziť Rusov."

KYJEV - Vo svojom každodennom videoposolstve ukrajinský prezident Zelenskyj uviedol, že ozbrojené sily sú "schopné spôsobiť okupantom značné logistické straty.“

slovakia

left justify in out

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil, že prílev zbraní zo Západu, určených pre ukrajinskú armádu, mení situáciu na bojiskách. 

 

Pre ruskú armádu je čoraz ťažšie udržať pozície na dobytom území. Krok za krokom postupujeme, narúšame zásobovanie okupantov a identifikujeme a neutralizujeme kolaborantov," povedal. 

 

Pre televíziu CNN sa v podobnom duchu vyjadrili aj ďalší poprední predstavitelia ukrajiny. Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Valerij Zalužnyj sa vyjadril, že sa ukrajinskej armáde podarilo stabilizovať situáciu na bojiskách. Označil ju za zložitú, ale úplne pod kontrolou. Zásluhu na tom pripísal systémom M142 HIMARS, ktorými sa daria chirurgicky presné údery na nepriateľské kontrolné stanovištia a muničné a palivové sklady".


Prečítajte si aj: Rast inflácie prvýkrát slúži aj na niečo dobré. Penzisti vďaka nej dostanú vyššie dôchodky 

 

img


 
Šéf oblastnej vojenskej správy v Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny, Serhij Hajdaj v pondelok v súvislosti so situáciou na Donbase povedal, že západné zbrane nefungujú na 100, ale na 200 percent", keďže ruské sklady i veliteľské stanovištia boli vyhodené do vzduchu". Podľa Hajdaja sa „Rusi naozaj obávajú ďalšieho nárastu (počtu) týchto západných zbraní".


 Mohlo by vás zaujímať aj: Amerika podporila vstup Švédska a Fínska do NATO



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies