Zdravie dieťaťa na 1. mieste – ako vybrať správny školský batoh?

NETKY.SK • 18 September 2020, 9:18 • 2 min
Zdravie dieťaťa na 1. mieste – ako vybrať správny školský batoh?

Starosti, ale aj radosti spojené so začiatkom školského roka sú opäť tu. Zoznam školských pomôcok sa rok čo rok rozrastá a rodičom častokrát aj prerastá cez hlavu.

slovakia

left justify in out

Azda najdôležitejšou položkou v ňom je školský ruksak. Jeho výber by rozhodne nemal byť 5-minútovou záležitosťou. 
Prinášame vám zopár cenných tipov, s ktorými vyberiete ten správny batoh.

 

Zdravá chrbtica sa v dospelosti odvďačí
Venujte výberu kvalitného školského batoha dostatok času. Ak chcete dopriať vášmu dieťaťu prvotriednu oporu chrbtice a zabezpečiť zdravý vývoj, myslite na tieto zásady: 

 

▪ vyberajte ľahké ruksaky – hmotnosť nenaplneného školského batoha nemá prekročiť 1 200 – 1 400 g, inak predstavuje nadmiernu záťaž,
nastaviteľné popruhy – musia byť dostatočne mäkké a široké, aby dieťa netlačili a vedeli sa prispôsobiť jeho rastu, ich úlohou je tiež zabezpečiť pohodlie a komfort,
systém odvetrávania – dobrú ventiláciu chrbtice poskytujú anatomicky tvarované ruksaky či vhodné priepustné materiály. 

 

Ak venujete dostatočnú pozornosť výberu značkových ruksakov, vyhnete sa možným bolestiam chrbta, krčnej chrbtice či krížov, ktoré neraz potrápia naše deti. 

 

Bezpečnosť na ceste do školy 
Vedeli ste, že ak dieťa prechádza cez cestu za tmy či zhoršenej viditeľnosti bez akýchkoľvek reflexných prvkov, vodič ho zbadá až 10-násobne neskôr, ako by to bolo pri použití odrazových doplnkov? 

 

Či už vaše dieťa po ceste do školy cestuje školským autobusom, alebo prechádza rušným mestom, určite chcete, aby bolo chránené. Dnes je už väčšina študentských ruksakov vybavená bezpečnostnými prvkami. V opačnom prípade je možné na ruksak pripnúť ďalšie reflexné prvky, blikačky či odrazky.

 

Aj keď výber školskej tašky nie je jednoduchou záležitosťou, veríme, že vyberiete ten správny typ pre vaše dieťa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona