Vladimír Pčolinský do parlamentu nepríde! Vyjadrili sa viacerí politici, Fico sa obul do Lipšica

NETKY.SK • 26 Máj 2021, 18:01 • 2 min
Vladimír Pčolinský do parlamentu nepríde! Vyjadrili sa viacerí politici, Fico sa obul do Lipšica

BRATISLAVA - Bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír P. do Národnej rady SR (NR SR) nepríde. Po poslaneckom grémiu to médiám povedala predsedníčka poslaneckého klubu Za ľudí Jana Žitňanská.

slovakia

left justify in out

O 9:00 sa začala mimoriadna schôdza v utajenom režime k minulotýždňovému stretnutiu najvyšších predstaviteľov v budove SIS. Žitňanská doplnila, že poslanci dnes budú rokovať do úplného prerokovania, teda aj po 19:00 tak, aby vo štvrtok 27. mája mohli pokračovať v riadnej, 28. schôdzi.

 

Schôdza NR SR bola prerušená. Poslanci chcú previezť obvineného Vladimíra Pčolinského z väzby do parlamentu

 

img


Plénum dopoludnia schválilo procedurálny návrh, aby z väzby priviezli Vladimíra P. Žitňanská označila tento procedurálny návrh za absurdný. "Neviem, kto s tým nápadom prišiel, respektíve, ako to celé vzniklo, ale mám pocit, že v tejto snemovni sa dejú také veci, že sa človek nestíha diviť," zdôraznila.

 

Heger označil zvolanie mimoriadnej schôdze za prejav strachu strany Smer a Hlas

 

Vyjadrenia opozičnej SMER-SD 
"Keďže prejavil záujem vystúpiť v pléne NR SR, bolo treba prijať ďalšie opatrenie, aby nemohol nikdy vystúpiť pred NR SR. Kto urobil špinavú robotu? Kto iný, ako Lipšic (špeciálny prokurátor Daniel Lipšic). Lipšic poslal NR SR smiešny list, v ktorom hovorí, že nesúhlasia s predvedením na rokovanie NR SR," povedal novinárom predseda strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico.

 

img

 

Podľa neho nikto nežiadal, aby bol Vladimír P. predvedený, len aby bol prítomný medzi poslancami a niečo mohol povedať.

Fico tiež hovorí o hrubom ponížení parlamentu. "Nezostáva nám nič iné, len ďalej pracovať s uznesením NR SR, ako zabezpečiť pri inej príležitosti prítomnosť Vladimíra P. na rokovaní NR SR a rovnako začneme uvažovať o krokoch proti Lipšicovi, pretože to, čo dnes predviedol, je totálna neúcta. Ak si pán Lipšic myslí, že riadi tento štát, tak je na veľkom omyle a my mu to dáme veľmi dobre a veľmi rýchlo pocítiť," zdôraznil.

 

Podľa svojich slov si vie predstaviť množstvo rôznych krokov, ktoré sa dajú proti nemu urobiť v NR SR.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies