Po intenzívnej búrke v obci Zborov voda zaplavila cesty i rodinné domy

NETKY.SK • 19 Júl 2023, 17:45 • 2 min
Po intenzívnej búrke v obci Zborov voda zaplavila cesty i rodinné domy

ZBOROV - Po intenzívnej búrke vyhlásil v stredu popoludní starosta obce Zborov v okrese Bardejov Ján Šurkala tretí stupeň povodňovej aktivity.

slovakia

left justify in out

Starosta obce Zborov Ján Šurkala uviedol, že situácia je mimoriadne vážna vo viacerých častiach obce. "Tentoraz sa voda začala valiť z každej strany. Zatopilo Dukliansku ulicu, Osloboditeľov a prakticky v celej obci to narobilo problém. Momentálne zasahujú v obci profesionálni aj dobrovoľní hasiči zo Zborova, Chmeľovej-Stebníka a Becherova. Začínajú čerpať vodu z dvorov a pivníc. Zatopený je opäť aj dvor na poľnohospodárskom družstve. Neviem celý rozsah škôd identifikovať," uviedol Šurkala. 

Zaplavené sú podľa slov starostu i obývané časti rodinných domov. "Volali mi aj z osady, že zatopilo chatrče," skonštatoval starosta. Podľa operačného dôstojníka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove na mieste zasahujú šiesti hasiči z Bardejova s dvomi kusmi techniky a približne 17 dobrovoľných hasičov. Ako doplnil, hasiči po búrke odstraňovali tiež spadnutý strom v obci Havaj v okrese Stropkov a v Prešove.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Zborov Online / Facebook
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies