Sagan opäť stratil zelený dres, po dnešnej etape skončil tesne štvrtý

NETKY.SK • 2 September 2020, 18:40 • 2 min
Sagan opäť stratil zelený dres, po dnešnej etape skončil tesne štvrtý

PRIVAS - Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil štvrté miesto v stredajšej 5. etape 107. ročníka Tour de France. Na trati dlhej 183 kilometrov z Gap do Privas zvíťazil v záverečnom špurte Belgičan Wout Van Aert z tímu Jumbo-Visma.

slovakia

left justify in out

Poradie po 5. etape 

Bennett je na čele bodovačky so 123 bodmi, druhý Sagan zaostáva o deväť. Tretí je Nór Alexander Kristoff zo SAE Team Emirates (93 b). Na čele celkového hodnotenia sa udržal domáci Francúz Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) o štyri sekundy pred Britom Adamom Yatesom z Mitchelton-Scott. Tretí je Slovinec Primož Roglič z Jumbo-Visma, ktorý zaostáva o sedem sekúnd.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Julian Alaphilippe (@alafpolak),

 

Profil trate bol viac-menej rovinatý iba s dvoma kategorizovanými stúpaniami. Kartami mohol zamiešať záver so štvorpercentným sklonom, ktorý sa začal štyri kilometre pred cieľom.

 

Šprintérska prémia 

Pelotón odštartoval bez výraznejšej individuálnej snahy o únik. Ako prvý sa osmelil Kasper Asgreen, ale jeho iniciatíva nemala dlhé trvanie. V popredí balíka sa držali tímy Bora-Hansgrohe a Deceuninck-Quick Step, ktoré mali záujem zabojovať o šprintérsku prémiu.

 

img

 

Dovtedy sa išlo v uvoľnenom tempe, Sagan figuroval na čelných miestach. Prvé vzrušenie priniesla až šprintérska prémia po 40 kilometroch, ktorú vyhral Bennett a virtuálne nahradil Sagana v zelenom drese. Slovák skončil štvrtý.

 

Cosnefroy na stúpaniach  

Po prémii sa situácia opäť upokojila a pelotón pokračoval pohromade jednoduchým profilom, tempo udávali jazdci Deceuninck-Quick Step, nasledovali ich Bora a Bahrain-McLaren. Počas stúpania na Col de Serre Colon, kde bola prvá horská prémia, sa pridali aj jazdci Jumbo-Visma, bod z prémie získal držiteľ bodkovaného dresu Benoit Cosnefroy.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Benoit Cosnefroy (@benoit.cosnefroy),

 

Postupne sa tempo zvyšovalo a 30 kilometrov pred cieľom na čele pracovali pretekári z FDJ, Bory či Astany. Balík sa držal pohromade aj počas druhého kategorizovaného stúpanie etapy na Côte de Saint-Vincent-de-Barres a aj tentoraz Cosnefroy získal prémiu bez boja.

 

Jasné víťazstvo v cieli 

Ani v záverečnom stúpaní sa neutvorili úniky, rozhodol špurt vo finiši. Najrýchlejší bol Van Aert, ktorý nasadil parádne tempo. Sagan preťal cieľ ako štvrtý v poradí až za Bolom a Bennettom, ktorý sa vyprofiloval ako jeho najvážnejší konkurent v bodovačke. Po stredajšej etape nahradil Slováka v zelenom drese.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona