Zbavte sa chĺpkov pomocou epilácie

NETKY.SK • 10 November 2015, 09:38 • 2 min
Zbavte sa chĺpkov pomocou epilácie

BRATISLAVA - Hoci je leto už definitívne za nami, obdobie hladkých nôh tým rozhodne nekončí, naopak s prichádzajúcou plesovou sezónou je vždy lepšie byť pripravená. Holiace strojčeky pozná pomerne dobre skoro každá žena, preto sa pozrieme na najčastejšie otázky o metóde dlhodobejšieho odstraňovanie chĺpkov, epilácii.

slovakia

left justify in out

Oproti iným metódam ako sú holiace strojčeky a depilačné krémy, epilácia odstraňuje chĺpky od korienkov. Tým potom trvá 4 až 6 týždňov, kým dorastú naspäť. Najčastejšie spôsoby epilácie sú vosk, cukrová pasta a epilátor. Veľkou nevýhodou prvých dvoch metód je doba, po ktorú musíte čakať, kým vám chĺpky dorastú do požadovanej dĺžky (odporúča sa 0,5cm). Naopak s epilátorom odstránite chĺpki 4x kratšie ako s voskom, takže nemusíte čakať, až dorastú do viditeľnej dĺžky. Navyše ho môžete použiť na všetky časti tela - podpazušie, oblasť bikín, tvár, ruky a nohy, z pohodlia domova.

 

Je dokázané, že teplá voda zlepšuje mikrocirkuláciu a stimuluje produkciu prirodzených tlmičov bolesti. Tiež zmenšuje citlivosť, pomáha uvoľniť a upokojiť pokožku a zmierňuje nepríjemné pocity a podráždenie. Preto používajte vodeodolné epilátory počas sprchovania alebo kúpelu.

 

Budé vám rásť viac chĺpkov, keď budete používať epilátor? Dermatologickými štúdiami bolo preukázané, že sa v tomto prípade jedná skutočne len o mýtus. Naopak sa ukázalo, že pri pravidelnej epilácii dorastá menej chĺpkov a sú svetlejšie, jemnejšie a slabšie. Preto sa pri epilácii môžete rozlúčiť s pichľavým strniskom, ktoré väčšinou máte po holení.

 

Večery bývajú ideálnym časom na epiláciu. A ak sa rozhodnete epilovať vo vani, rovno tým môžete spojiť relax a skrášľujúci rituál. Budete sa cítiť uvoľnene a akákoľvek drobné podráždenie, ktoré sa môže objaviť, cez noc zmizne. Navyše sa ráno zobudíte s úžasne hladkými nohami.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies