Demokrati: "Politici by mali vážiť svoje zraňujúce slová"

NETKY.SK • 26 September 2023, 19:50 • 2 min
Demokrati:  "Politici by mali vážiť svoje zraňujúce slová"

Poslankyňa a kandidátka Demokratov Jana Žitňanská tvrdí, že v strane Demokrati dlhodobo zastávame názor, že politici by sa nemali navzájom urážať tým, že siahajú po klinických zdravotníckych termínoch.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Napriek tomu, že volebná kampaň ide v týchto dňoch do definitívneho finále, v strane Demokrati sme presvedčení, že by si politici aj dnes mali zachovávať aspoň istú úroveň. Rovnako ako sme odsúdili vzájomné fyzické ataky jednotlivých kandidátov, odsudzujeme aj neprimerané slová, ktoré v posledných dňoch vychádzajú predovšetkým z úst predsedu SaS Richarda Sulíka.

 

 

Po tom, čo pred pár dňami reagoval na zverejnenie svojej údajnej SMS konverzácie s Jaroslavom Haščákom slovami “Igor Matovič je psychiatrický pacient. On patrí do ústavu”,  v dnešnej diskusii denníka SME a Rádia Expres pán Sulík opäť prekročil už aj tak nízko nastavenú latku, keď pred študentmi žurnalistiky v reakcii na lídra OĽaNO povedal: “Je to asi, ako keď máte v rodine mentálne postihnuté dieťa. Nehneváte sa na neho, nie ste z neho sklamaný, máte ho rád, snažíte sa mu byť nápomocný. A jednoducho prehliadate niektoré veci.”

 

 

V strane Demokrati dlhodobo zastávame názor, že politici by sa nemali navzájom urážať tým, že siahajú po klinických zdravotníckych termínoch. A je úplne jedno, či ide o predsedu SaS, alebo akéhokoľvek lídra inej strany.




Zdravotné znevýhodnenie nie je niečo, za čo by sa mali ľudia hanbiť a takéto výroky politických aktérov sú preto neprípustné, zraňujúce a idúce úplne proti vzájomnému rešpektu a inkluzívnej spoločnosti."

 


“Vyzývame preto všetkých politikov a političky bez rozdielu straníckej príslušnosti, aby prestali na seba útočiť takýmto spôsobom. Ľudia s mentálnym či iným zdravotným znevýhodneným si to určite nezaslúžia,” poznamenala poslankyňa a kandidátka Demokratov Jana Žitňanská, ktorá dlhodobo pomáha zdravotne či sociálne znevýhodnením ľuďom.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: janazitnanska.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies