Elon Musk argumentačne zlikvidoval reportéra BBC

NETKY.SK • 13 Apríl 2023, 11:43 • 2 min
Elon Musk argumentačne zlikvidoval reportéra BBC

Majiteľ Twitteru Elon Musk obvinil reportéra BBC z klamstva počas jedného rozhovoru o tom, či na sociálnej sieti pribúdajú prípady nenávistných prejavov. Americký technický novinár James Clayton sa pána Muska opýtal, čo povie na tvrdenia, že na Twitteri nie je dostatok zamestnancov na kontrolu rastúceho nenávistného obsahu.

slovakia

left justify in out

Musk však reportéra požiadal, aby mu uviedol aspoň jeden takýto prípad na to však  pán Clayton nemal odpoveď.  

Počas rozsiahlej diskusie v centrále Twitteru v San Franciscu pán Musk tiež povedal, že Twitter mal „štyri mesiace života“, keď kúpil firmu. Trval na tom, že je potrebné znížiť náklady, aby ju zachránil pred bankrotom, a potvrdil, že od jeho prevzatia vlani v októbri bolo prepustených asi 80 percent jej zamestnancov.
A vysvetľujúc povahu rozhovoru na poslednú chvíľu Musk neskôr tweetoval: „Povedal som, že BBC môže prísť na Twitter, potom sa na moje prekvapenie objaví reportér. . Elon Musk tiež opísal rozhovor ako „prenikajúci hlboko a tvrdo“.


Pozrite si moment kde Elon Musk Konfrontuje reportéra BBC Jamesa Claytona za to, že nedokázal poskytnúť jediný príklad nenávistných prejavov, ktorých bol svedkom na Twitteri. Elon tiež poukazuje na dvojité štandardy BBC týkajúce sa dezinformácií o Covide.

Počas rozhovoru sa pán Clayton opýtal pána Muska: „Veľmi nedávno sme hovorili s ľuďmi, ktorí sa zaoberali moderovaním, a oni len povedali, že nie je dostatok ľudí na to, aby kontrolovali tieto veci, najmä pokiaľ ide o nenávistné prejavy v spoločnosti. Je to niečo, čo chceš riešiť?

Elon Musk odpovedal: „O akých nenávistných prejavoch to hovoríte? Myslím tým, že používate Twitter. Vidíte nárast nenávistných prejavov? Len osobná anekdota? Ja nie."
A pán Clayton povedal: „Osobne, pre vás by som povedal, že mám viac takéhoto obsahu, áno, osobne. Ale nebudem hovoriť za zvyšok Twitteru."
Pán Musk ho potom požiadal, aby „opísal nenávistnú vec“ a pán Clayton povedal: „No, áno, viete, obsah, ktorý by vyvolal reakciu, niečo, čo je mierne rasistické, mierne sexistické.“
Pán Musk sa potom spýtal pána Claytona, či si myslí, že „ak je niečo mierne sexistické, malo by to byť zakázané“. Pán Clayton poprel, že by to tak bolo, ale pán Musk na neho naliehal, aby uviedol konkrétne príklady.
Pán Clayton potom povedal: „Úprimne povedané, ja nie... V skutočnosti už to krmivo nepoužívam, pretože sa mi nepáči. A v skutočnosti je veľa ľudí podobných. Pozerám sa len na svojich nasledovníkov.“
Musk povedal: „Žiadam jeden príklad a nemôžete uviesť ani jeden…. Hovorím, pane, že neviete, o čom hovoríte."
Nemôžete mi uviesť jediný príklad nenávistného obsahu, dokonca ani jeden tweet. A napriek tomu ste tvrdili, že nenávistný obsah je vysoký. To je nepravda, len si klamal.
Pán Clayton však povedal, že existuje „veľa organizácií“, ktoré by tvrdili, že nenávistné príspevky na Twitteri sú na vzostupe, ako napríklad Inštitút pre strategický dialóg, predtým, než sa presunuli k diskusii o dezinformáciách o Covide ktoré BBC šírilo počas pandémie.
Dnes pán Musk retweetoval príspevok používateľa @TexasLindsay_, v ktorom uviedol, že „vypol tohto procenzúrneho reportéra BBC a nechal ho tápať v tom, ako odôvodniť svoje vlastné otázky o dezinformáciách a údajnom náraste nenávistných prejavov“. Nad týmto príspevkom pán Musk napísal: 'Preniknúť hlboko a tvrdo s @BBC.'
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies