Zažite pestrú jeseň na romantickom Schloss Hofe

NETKY.SK • 18 Október 2023, 14:00 • 2 min
Zažite pestrú jeseň na romantickom Schloss Hofe

Aj počas chladnejších októbrových dní sa môžete vybrať na neďaleký rakúsky zámok Schloss Hof kúsok za hranicami pri bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Okrem príjemnej prechádzky a prevetrania hlavy si môžete vybrať aj niektoré z podujatí, ktorú tu celoročne organizujú.

slovakia

left justify in out

Aj na jeseň môžete navštíviť niektoré z pôvabných detských predstavení pod názvom "Gašparko & co." Dobrodružné príbehy s Gašparkov môžu najmenší diváci zažiť pod vedením bábkoherca a tvorcu známych rozprávkových postavičiek Stefana Gauguscha. Predstavenie je vhodné pre deti od troch rokov. Najbližšie sa bude na zámku Schloss Hof konať už 21. októbra o 11.00, 13.00 a 15.30. Ďalšie termíny predstavenia sú 28. 10., 31.10. a 5. 11.

Keď už budete na Schloss Hofe, určite si pozrite aj pozoruhodnú mimoriadnu výstavu „Poklady na císárskej slávnostnej tabuli“, ktorá prezentuje jedinečné kúsky zo stolovania panovníckeho viedenského dvora.

Pútavným spôsobom objavíte veľkolepý a očarujúci svet kultúry stolovania na cisárskom dvore našej spoločnej monarchie. Vystavené sú skutočné poklady zo zbierok Komnaty s dvorným striebrom a stolovaním vo viedenskom Hofburgu.

Hodnotné umelecké diela zo zlata, striebra, porcelánu či skla, zakomponované jedinečným spôsobom do nových priestorov poukazujú na dvornú kultúru stolovania od baroka až po nedávne časy. Hlavnú líniu výstavy tvorí obdobie Márie Terézie. Uvidíte nádherné exponáty z domácich a francúzskych porcleánových manufaktúr, predmety, ktoré používali osobne cisárovná Alžbeta či cisár František. Jedinečnú výstavu si môžte pozrieť ešte do 1. novembra.

Prehliadky zámku v slovenčine s odborným výkladom môžte na Schloss Hofe zažiť každú nedeľu o 11.30 a 13.30.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies