Andrej Danko šíri nepravdy o ceste pápeža Františka na Slovensku! Vyjadrila sa už aj hlava SR Zuzana Čaputová

NETKY.SK • 3 August 2021, 18:55 • 2 min
Andrej Danko šíri nepravdy o ceste pápeža Františka na Slovensku! Vyjadrila sa už aj hlava SR Zuzana Čaputová

BRATISLAVA - Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko podsúva verejnosti opakovanými spôsobmi nepravdivé informácie týkajúce sa návštevy pápeža Františka na Slovensku. Uviedla to Kancelária prezidenta SR, ktorá sa ohradila voči jeho zavádzajúcim vyjadreniam.

slovakia

left justify in out

Stanovisko kancelárie prezidenta poskytol hovorca prezidentky Zuzany Čaputovej, Martin Strižinec. Danko uverejnil na sociálnej sieti výzvu prezidentke, v ktorej protestuje proti tomu, aby "bol Svätý Otec prezidentskou kanceláriou prezidentky pozývaný na Luník IX".

 


Kancelária prezidenta vysvetlila, že pápež pricestuje na návštevu Slovenska na pozvanie prezidentky Zuzany Čaputovej a Konferencie biskupov Slovenska (KBS) a prezidentská kancelária participuje na jej príprave.

 

Zodpovedá však iba za body programu v Prezidentskom paláci. Za pastoračnú časť jeho návštevy je zodpovedná KBS a Svätá stolica.

 

Poznáme oficiálny program pápeža Františka, ktorý v septembri zavíta na Slovensko!

 

"Pápež je od začiatku svojho pontifikátu známy tým, že bežne navštevuje aj periférie a vyhľadáva stretnutia s ľuďmi, ktorí na nich žijú. Preto sa rozhodol, že v Košiciach navštívi aj sídlisko Luník IX, kde sa stretne s rómskou komunitou a ocení aktivity miestnych saleziánov, ktorí tam dlhodobo pôsobia a dôverne poznajú každodenné problémy miestnych obyvateľov," skonštatovala prezidentská kancelária.

 

img

 

Podľa kancelárie je poľutovaniahodné, že tento "šľachetný úmysel" Svätého Otca niekto zneužíva v politickom súboji iba na svoje vlastné zviditeľnenie a navyše zavádza a manipuluje verejnosť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies