Nemecké firmy budú musieť testovať zamestnancov, ktorí nepracujú z domu

NETKY.SK • 13 Apríl 2021, 14:09 • 2 min
Nemecké firmy budú musieť testovať zamestnancov, ktorí nepracujú z domu

BERLÍN - Nemecké firmy budú musieť aspoň raz do týždňa otestovať na koronavírus všetkých zamestnancov, ktorí nepracujú z domu.

slovakia

left justify in out

Vládny kabinet dnes rozhodol o tom, že nemecké firmy budú musieť aspoň raz do týždňa otestovať na koronavírus všetkých zamestnancov, ktorí nepracujú z domu. Tento krok je súčasťou úsilia o spomalenie šírenia vírusu, keďže miera pozitivity je v posledných týždňoch vysoká. Vláda chce v parlamente presadiť i zákon o rozšírení právomoci federálnych úradov pri zavádzaní reštrikcií v oblastiach s vysokou mierou nákazy.

 

img


Inštitút Roberta Kocha, ktorý v Nemecku zodpovedá za kontrolu a prevenciu chorôb informoval, že v krajine za posledných 24 hodín pribudlo 10 810 pozitívne testovaných osôb a 294 súvisiacich úmrtí. Od začiatku pandémie v Nemecku evidujú vyše tri milióny infikovaných ľudí a 78 746 úmrtí.

 

Prečítajte si: Nemecko pomáha Slovákom. Na boj s pandémiou nám darovali 31 pľúcnych ventilátorov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies