Kedy prehodnotia lockdown?

NETKY.SK • 1 December 2021, 17:02 • 2 min
Kedy prehodnotia lockdown?

BRATISLAVA - Aktuálne platný lockdown by mal prehodnotiť minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) so svojím tímom odborníkov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Situáciu okolo lockdownu, ktorý na Slovensku platí od štvrtka 25. novembra, budú prehodnocovať v piatok 3. decembra, prípadne v sobotu 4. decembra. V stredu to po rokovaní vlády uviedol minister zdravotníctva. Zopakoval tiež, že potrvá niekoľko týždňov, kým budú mať bližšie informácie k variantu omikron nového koronavírusu. Zmysel vidí v aktuálnom nariadení, že po príchode na Slovensko platí povinná karanténa pre všetky osoby, ktoré sa za uplynulých 14 dní vrátili z krajín južnej Afriky, Izraela, Hongkongu či Seychel.

 

img

 

Nové uznesenie by mala vláda schvaľovať v stredu 8. decembra. Po rokovaní vlády to uviedol premiér Eduard Heger (OĽaNO). Deklaroval, že ak bude treba prijať nejaké opatrenia, tak zvolá vládu aj skôrPandémiu by sa podľa Hegera nemala riadiť na základe názorov, ale na základe faktov. "Nie je podstatné, čo si ja myslím. Nehľadajme riešenia v názoroch," poznamenal.

 

Prečítajte si tiež: Ján Mikas vysvetlil, kedy musia ľudia podstúpiť karanténu a aké sú podmienky jej ukončenia

 

 

Vláda v stredu nehovorila o sprísnení režimu na hraniciach pre nový koronavírusový variant omikron. Premiér vydal v súvislosti s mutáciou pokyn, aby sa ňou zaoberali kompetentní. Keď prídu s návrhom o sprísnení kontrol na hraniciach, tak ho bude riešiť. "Je dôležité, aby sme nevyvolávali atmosféru paniky. Neurobme znovu tú chybu. Pretože vidíme, že každý variant sa na konci dňa dostal všade," skonštatoval Heger. Dodal, že teraz je potrebné získať o novej mutácii čo najviac informácií.

 

img

 

Premiér si tiež myslí, že povinné očkovanie niektorých skupín je dobrá myšlienka. "Som rád, že si čím ďalej tým viac ľudí uvedomuje, že toto je jediná cesta a nie iba na Slovensku. To je to, čomu sa teším," povedal. Heger zároveň podotkol, že vláda potrebuje jednotu. "Nepoviem nič nové, ak poviem, že tejto vláde škodí to, ak tu nie je jednota." Tvrdí, že k jednote vyzýva všetkých, aj opozíciu, a to najmä v otázke boja proti ochoreniu COVID-19. Premiér pracuje na tom, aby jednotu vybudoval, nedá sa to však podľa neho z večera do rána.

 

Možno vás zaujme: Slovinci dali definitívnu stopku vakcíne Janssen

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona