Ruskí vyšetrovatelia potvrdili smrť pilota Prigožinovho lietadla

NETKY.SK • 25 August 2023, 17:45 • 2 min
Ruskí vyšetrovatelia potvrdili smrť pilota Prigožinovho lietadla

MOSKVA - Ruskí vyšetrovatelia potvrdili smrť pilota lietadla, na ktorého palube bol podľa ruských úradov aj šéf ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin. S odvolaním sa nemenovaný zdroj o tom v piatok informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Na zozname cestujúcich lietadla Embraer, ktoré sa v stredu 23. augusta zrútilo nad Tverskou oblasťou severozápadne od Moskvy, bolo okrem Prigožina ďalších deväť ľudí. Išlo o siedmich pasažierov a troch členov posádky vrátane pilota Alexeja Levšina.

Vyšetrovatelia už oznámili pilotovej rodine, že majú dôkazy o tom, že Levšin bol na palube havarovaného lietadla. Členovia jeho rodiny mali v priebehu piatka podstúpiť testy DNA, čo má uľahčiť identifikačný proces, uviedol dobre informovaný zdroj citovaný agentúrou Reuters.

 


O osude ostatných ľudí nachádzajúcich sa v lietadle však vyšetrovatelia doposiaľ neuviedli nič, uvádza zdroj. Pád lietadla podľa predchádzajúcich informácií ruských úradov a médií neprežil nikto z dovedna desiatich pasažierov. Ruský letecký úrad v noci na štvrtok informoval, že podľa údajov leteckej spoločnosti bol na palube havarovaného stroja aj Prigožin, ako aj jeho "pravá ruka" a spoluzakladateľ vagnerovcov Dmitrij Utkin. Ich smrť však zatiaľ nijaký ruský predstaviteľ ani úrad oficiálne nepotvrdili.

 

Šéf Kremľa Vladimir Putin reagoval na celú udalosť až so zhruba 24-hodinovým odstupom, pričom vyslovil sústrasť rodinám obetí pádu lietadla. Hovoril pritom o zásluhách aj chybách Prigožina, ale jeho smrť zatiaľ ani on nepotvrdil. Ukrajina zdôraznila, že s údajnou smrťou šéfa vagnerovcov nemá nič spoločné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / Reuters Foto:
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies