Zavraždili ďalšieho novinára, už siedmeho v tomto roku

NETKY.SK • 1 Júl 2018, 08:19 • 2 min
Zavraždili ďalšieho novinára, už siedmeho v tomto roku

MEXIKO - Mexického novinára zabili v štáte Quintana Roo ležiacom na východe krajiny, uviedla v nedeľu agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu prokuratúru. Ide už o siedmeho zabitého reportéra v Mexiku v tomto roku.

slovakia

left justify in out

Josého Guadalupe Chana, ktorý pracoval v miestnom týždenníku Playa News, zastrelili v piatok v bare v meste Felipe Carrillo Puerto v štáte Quintana Roo, spresnila vo vyhlásení prokuratúra.

 

Chan posledné týždne dostával vyhrážky smrťou, uviedol hovorca Úradu vysokého komisára OSN pre ľudské práva (OHCHR) v Mexiku.

Mexiko je pre novinárov jedna z najnebezpečnejších krajín sveta. Vlani tam bolo zabitých 13 žurnalistov. V priebehu posledných desiatich mesiacov pred júlovými voľbami zavraždili v krajine vyše 120 politikov, pripomenula agentúra DPA.

 

Mexiko v súčasnosti zažíva bezpríkladnú vlnu násilia, pričom počas vlaňajška tam bolo zaznamenaných 29.000 trestných činov, keď došlo k usmrteniu osôb.

 

Nárast násilia otriasol popularitou mexického prezidenta Enriqueho Peňu Nieta a posilnil podporu nádejného ľavicového prezidentského kandidáta Andrésa Manuela Lópeza Obradora, ktorý pred nedeľnými voľbami vedie v prieskumoch verejnej mienky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies