Z trhov prišli dobré správy

NETKY.SK • 10 September 2020, 08:41 • 2 min
Z trhov prišli dobré správy

Wall Street sa v stredu stabilizovala, vo štvrtok ráno rástli aj ceny ropy.

slovakia

left justify in out

New York/Singapur - Wall Street hlási po strede zotavenie, ktorému však prechádzal burzový pád v trvaní troch dní. Polepšili si najmä technologické tituly, ktoré sa tieto dni výrazne vypredávali.

Dôležitý index Dow Jones Industrial Average sa zlepšil o 1,60 %. Širší index S&P 500 narástol o 2,01 % a technologický index Nasdaq Composite o 2,71 %.

 

 

Chris Hussey, ktorý analyzuje pre banku Goldman Sachs povedal, že neexistuje jasný dôvod trojdňového pádu. Vysvetlenie však rovnako neexistuje ani pre aktuálne zotavenie trhov. V prípade poklesu išlo podľa expertov o dočasnú korekciu prílišného rastu.

 

 

Stabilizovali sa aj ceny ropy, ktoré v utorok padali. Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s októbrovým kontraktom sa vo štvrtok o 7.47 h SELČ predával po 38,00 USD (32,28 eura). Ide teda o pokles o 5 centov oproti stredy na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. V stredu nastalo polepšenie o 1,29 USD za barel. Kontrakt na severomorskú ropnú zmes Brent sa vo štvrtok o 7.47 h SELČ predával s navýšením dvoch centov po 40,81 USD za barel. Ceny tzv. čierneho zlata boli ovplyvnené dobrými správami z trhov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies