Rozhodli ste sa dať šancu novej chladničke? Venujte pozornosť každej jednej poličke

NETKY.SK • 22 Jún 2020, 09:05 • 2 min
Rozhodli ste sa dať šancu novej chladničke? Venujte pozornosť každej jednej poličke

Kvalita potravín nezáleží len od obchodu, v ktorom si ich vyberáme, ale aj od spôsobu, ako ich skladujeme. Nechať ich ale niekde len tak voľne položené nie je vhodné riešenie, pretože potom vám nevydržia a nie sú po určitom čase vhodné na jedenie. Preto by ste sa mali snažiť nájsť im po ich nákupe vhodné miesto, ktorým je multifunkčný chladiaci priestor. Ak vám ale starý model doslúžil a rozhodli ste sa dať šancu novej chladničke, venujte pozornosť každej jednej poličke.

slovakia

left justify in out

Správne rozmiestnenie produktov a potravín sa postará o to, aby ste boli s ich kvalitou spokojní aj niekoľko dní. Aj tu ale existujú určité pravidlá, ktoré treba vziať do úvahy, aby jedlo zostalo čo najdlhšie čerstvé.

 

Poďte sa preto spolu s nami pozrieť, ako to funguje, ak sa všetko vo vašej novej americkej chladničke správne skladuje.

 

Skladujte v kontajneroch a uzavretých nádobách

 

Na úvod si treba uvedomiť, že v chladničke je uložených veľa rôznych potravín, ktoré majú nielen svoju chuť, ale aj špecifickú a často výraznú vôňu. Aby sa zabránilo spojeniu týchto pachov, odporúča sa jedlo ukladať do špeciálnych a najlepšie uzavretých nádob. Na tieto účely sa používajú plastové a sklenené dózy, ktoré sú vhodné najmä pre potravinárske výrobky.

 

Predpokladá sa ale, že sklenené nádoby sú kvalitnejšie, šetrnejšie k životnému prostrediu a trvanlivejšie ako plastové, a preto majú väčšiu dôveru aj u spotrebiteľov. To však neznamená, že plastové misky sú zlé.

 

Mnoho spoločností dnes predsa vyrába aj vysoko kvalitné plastové kontajnery na skladovanie, zmrazovanie a ohrievanie potravín. Sú lacné a jedlo v nich zostane čerstvé po dlhú dobu a nebude absorbovať cudzie pachy. Navyše, ak budú nádoby priehľadné, máte o produktoch v chladničke zároveň lepší prehľad.

 

Nájdite potravinám v chladničke správne miesto

 

Každý chladiaci box má svoju veľkosť, určitú teplotu a výkon, a pokiaľ dodržiavate všetky pravidlá správneho umiestňovania produktov v nich, zachovajú si čerstvosť oveľa dlhšie. Zároveň môžete veľmi dobre hospodáriť aj s energiou, ktorú chladnička na celý proces chladenia potrebuje. Vyžaduje si to ale znalosť niekoľkých jednoduchých pravidiel.

 

Najchladnejšie poličky sú väčšinou v spodnej (nulovej) časti, kam by ste mali umiestniť čerstvé mäso, mäsové výrobky a ryby. Čím vyššie, tým je priestor teplejší. Preto do horných políc dávajte hotové varené jedlá, zvyšky potravín alebo tu môžete skladovať kvalitné víno. V strednej časti policového systému chladničky je teplota väčšinou okolo 3 až 5 °C, preto sa tu budú najlepšie „cítiť“ dezerty, múčniky, šunka a iné produkty, ktoré by mali ostať po otvorení v chlade.

 

Svoju funkciu a teplotu majú aj dvere chladničky. Teplota v nich je ale premenlivá, pretože sa neustále otvárajú. Na tomto mieste preto neskladujte potraviny rýchlo podliehajúce skaze. Môžete sem umiestniť rôzne omáčky, kečupy, džúsy, konzervované potraviny, rastlinný olej alebo marinády.

 

Ak sa vám ale nechce hľadať v chladničke vhodné miesto a potrebujete mať zaručenú čerstvosť potravín bez ohľadu na to, kam ich uložíte, vyskúšajte modernejšie riešenie. Inteligentné americké chladničky s technológiou Multi AirFlow, vďaka ktorej je studený vzduch  distribuovaný v celom ich priestore rovnomerne, takže sa dostane do každého rohu.

 

Nezabudnite na pravidelnú údržbu

 

Čistá chladnička je nielen krásna a príjemná, ale aj užitočná a dlhodobo funkčná. Ak sa o ňu postaráte, bude vám slúžiť a uchovávať čerstvé jedlo dlhšie. Čistiť chladničku by ste ale mali na to určenými čistiacimi prostriedkami raz mesačne, pretože aj menší a podcenený detail sa môže postarať o pokazené potraviny, ale aj ohrozenie zdravia a imunitného systému celej vašej rodiny.

 

Tak na to po kúpe nového modelu chladničky myslite a spokojnosť s kvalitou potravín si vďaka spomenutým postupom ich správneho skladovania určite zaistíte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ella marketing
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies