Zavraždený francúzsky policajt má na pamätnej tabuli nápis „obeť islamského teroru“. Neuveríte, koho to rozčúlilo

NETKY.SK • 22 Jún 2018, 09:43 • 2 min
Zavraždený francúzsky policajt má na pamätnej tabuli nápis „obeť islamského teroru“. Neuveríte, koho to rozčúlilo

PARÍŽ - Francúzska ľavica v meste Montfermiel zúri kvôli umiestneniu výrazu „islamský teror“, ktorý je na pamätnej tabuli pripomínajúcej zavraždeného francúzskeho policajta Arnauda Beltrama, ktorý sa nechal vymeniť za rukojemníčku počas teroristického útoku v marci tohto roku.

slovakia

left justify in out

Miestni politici z Front de Gauche (Ľavicová fronta) hovoria, že majú problém s tými slovami, pretože podporujú náboženskú vojnu, informuje server leparisien.fr.

 

„Sme hrdí, že miesto vzdáva hold humanizmu a obeti Arnauda Beltrama, ale pridaním výrazu o islamskom terore starosta pokračuje vo svojich provokáciách a svoju predstavu o náboženskej vojne necháva vyryť do mramoru.“

 

 

img

Pamätná tabuľa, ktorá vyvolala zúrivé reakcie francúzskej ľavice. Foto: FB

 

 

Nespokojní sú aj príslušníci miestnej moslimskej komunity. Jej predstaviteľ Farid Kachour povedal, že by preferoval výraz „obeť terorizmu“ alebo Daesh, ale vadí mu použitie slova islam, píše server stredoevropan.cz.

 

Starosta mesta Xavier Lemoine sťažnosti svojich odporcov odmietol ako kontraproduktívne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies