Zavedenie 13. platu očakáva Andrej Danko ešte tento rok

NETKY.SK • 14 Máj 2017, 11:58 • 2 min
Zavedenie 13. platu očakáva Andrej Danko ešte tento rok

BRATISLAVA - Zavedenie povinného 13. a 14. platu očakáva predseda parlamentu a líder SNS Andrej Danko v polovici júna alebo na konci decembra.

slovakia

left justify in out

Zavedenie 13. a 14. platu treba podľa jeho slov chápať ako systémovú dávku, ktorá bude zahŕňať odmeny.

 

"Samozrejme, témou na odbornú diskusiu bude aj oslobodenie daní na odvodoch, pri vyplácaní takýchto odmien... Musíme mať nejaký cieľ a mechanizmy, aby sa vzťah zamestnanca a zamestnávateľa prehlboval. Ak sa darí firmám, musia to pocítiť aj zamestnanci tak ako v iných krajinách, kde si vážia zamestnancov," uviedol Danko.

 

V rámci sociálnych opatrení chce SNS venovať pozornosť aj uľahčeniu cestovania alebo podpore dovolenky na Slovensku či podpore štátu pre rodičov, ktorí bojujú na súdoch o výživné, alebo prehodnocovaniu odchodu ľudí do dôchodku.

 

Rovnako sa chce zamerať na podporu rodiny. SNS preto plánuje otvárať témy výstavby štartovacích bytov, rozširovania siete kvalitných predškolských zariadení, či väčšej podpory kultúrnych a športových podujatí v regióne. "SNS urobí všetko pre to, aby sme sa platmi a sociálnymi výhodami pre ľudí čo najviac priblížili k dobrému systému fungovania iných štátov," doplnil Danko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies