Zavárame slivky a varíme slivkový lekvár.

NETKY.SK • 29 Júl 2011, 08:45 • 2 min
Zavárame slivky a varíme slivkový lekvár.

Zavárame slivky a varíme slivkový lekvár. Gurmán Slivkový kompót.

slovakia

left justify in out

img

Slivkový kompót.

Najskôr si pripravíme nálev. Do 1 litra vody pridáme 400 g cukru, dáme variť len toľko, aby sa rozpustil cukor. Slivky umyjeme, uložíme do čistých pohárov, zalejeme vychladnutým nálevom, dobre uzavrieme a sterilizujeme 5-7 minút pri teplote 100°C. Slivky môžeme zavárať aj vykôstkované.

 

 

 

Slivkový lekvár.

img

Na 5 kg vykôstkovaných sliviek potrebujeme 1 kg cukru. Slivky dôkladne umyjeme, vykôstkujeme a pomelieme. Preložíme do hrnca, prisypeme cukor a za stáleho miešania varíme.  Ak máte radi jemný lekvár, treba túto zmes asi po hodine prepasírovať, ak nie dovaríme ho do zhustnutia. Ponalievame do suchých pohárikov, uzatvoríme, obrátime hore dnom, zakryjeme dekou a necháme vychladnúť.

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies